Три победи записаха родни лекоатлети в първия ден на европейското

...
Три победи записаха родни лекоатлети в първия ден на европейското
Коментари Харесай

Три български победи на европейското в Хърватия

Три победи записаха родни лекоатлети в първия ден на европейското отборно състезание във Вараждин (Хърватия).

Ивет Лалова не остави късмет на конкуренцията в спринта на 100 м. Българката завоюва надпреварата с време 11.51 сек. Втора приключи словенката Мая Михалинец с 11.56, а третото място бе за представителката на Израел Диана Вайсман с 11.64 секунди.

" Много се веселя, тъй като даже в този вятър аз се забавлявах доста. Направих си откриването на втория сезон тази година. Победих, което беше главната цел. Знаем, че на такива надпревари е мъчно да се получи огромен резултат, тъй че не съм го търсила. За мен беше значимо да донеса точки на България ", показа Ивет след надпреварата.

Вторият триумф за България донесе Габриела Петрова в тройния скок. Националката реализира в най-хубавия си опит 14,14 м.

" Доволна съм, че съумях да взема оптимален брой точки за тима, само че чисто в индивудуален проект не съм, тъй като бях в положение да си покрия олимпийския норматив. Повечето опити бяха без дъска и един фаул от 1 см при опит на 14,50... няма по какъв начин да не съм ядосана по-скоро ", разяснява пред bTV Петрова.

В скока на височина Тихомир Иванов донесе третата победа за България в първия ден на европейския екипен шампионат по лека атлетика във Вараждин. Плевенчанинът завоюва с 224 см.

Във краткотрайното класиране след първия ден България е на седмо място от 12 тима със 143 т. Водач е Естония със 185.

Надпреварата продължава и на следващия ден, като най-интересното от нея можете да гледате директно на btvnovinite.bg, както и във " Facebook " страницата ни bTV Спорт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР