Три победи и две загуби от началото на сезона. Такива

...
Три победи и две загуби от началото на сезона. Такива
Коментари Харесай

Бандаловски преди Ботев: Когато е ранен един отбор, хапе най-лошо

Три победи и две загуби от началото на сезона. Такива се резултатите за Берое след пет изиграни кръга в елита. Донякъде предстоящо проваляне от първенеца Лудогорец и ненапълно изненадващо такова от новака в елита Арда. След тях обаче последва гръмка победа над Левски посред София, а старозагорци сигурно могат да съжаляват за част от изпуснатите шансове, макар че сме при започване на акцията. Един от най-опитните в състава на Александър Томаш Иван Бандаловски може сигурно да направи равносметката.

„ За мен можеше да е по-добре, тъй като изпуснахме точки, които можехме да вземем и мисля, че заслужавахме да вземем най-малко точка от двата мача, които загубихме от Арда и Лудогорец “, показа Бандаловски пред DIEMA SPORT.

Винаги упорит отборът на Берое търси непрекъснато развиване и надграждане под управлението на Александър Томаш. Къде обаче се крият разликите сравнявайки предишния и сегашния сезон.

„ Не си мислим, че сме стигнали съвършенство. Треньора изповядва един футбол, който трябваше време да почнем да го играем, ядрото на тима се резервира, привлякохме 3, 4 положителни нови футболисти. Това е разликата. В края на предишния сезон доказахме, че можем да играем добър футбол и да победим всеки “, разяснява още опитният състезател.

Едно е ясно. Пред Берое си остава задачата да наруши статуквото в топ 3 на най-високото равнище на футбола у нас. Цел, която обаче досега убягва на „ зелените “. А дали през тази година може да им се получи?

„ Досега не ни доближаваше може би нрав и неизменност, губихме точки от по-слабите тимове от нас и мисля, че това би трябвало да подобрим този сезон, в случай че желаеме да сме там, където ни е задачата “.

„ Проблемът е, че съперниците правят оценка какъв тим сме, а ние към момента не можем да оценим какъв капацитет има. Там би трябвало да работим “, съобщи старши треньорът на „ заралии “ Александър Томаш.

„ Аз персонално го съзнавам. Знам какво има поради треньорът. Манталитета, това е значимото и мисля, че върху това би трябвало да работим най-много. Потенциала, мисля, че имаме едни от най-хубавите футболисти в България. Играем един от най-хубавия футбол в България. От нас зависи всичко. Проблемите преди ни бяха, че побеждавахме едни от топ тимовете и играехме добре, след това имахме някои слаби мачове. Трябва да покажем същата игра като с Левски и да продължаваме да надграждам “.

Какво обаче би трябвало да създадат футболистите на Александър Томаш, за са може от тук насетне оптимално да се възползват от насъбраните позитиви след триумфа над Левски?

„ Трябва да се активизираме на 100 %, с цел да продължим тези положителни игри и би трябвало да държим едно равнище. Най-трудното във футбола, тъй като аз съм доста време в него. Трябва да поддържаш едно неизменност, тъй като, когато държиш неизменност значи, че имаш класа “, показа наставникът.

А по какъв начин гледа един от най-опитните в състава на Берое на цялостната конкуренция в елита през актуалната акция, спрямо предходната?

„ Тази година всеки може да победи всеки. Миналата година Верея беше изявен новобранец. Тази година влезе и Царско село с упоритости, и Арда е с упоритости. Смятам, че тази година е много по-интересно. Видяхте, имаше много изненадващи резултати. Има много забавни мачове и много изненади “.

Следващия тест пред Берое е Ботев Пд. А за всички е ясно, че борбата на Тракия постоянно е с по-особен заряд, без значение от положението на един от двата тима. И, макар че канарчетата са ранени, никой не чака елементарен дуел.

„ Това, че са създали 2, 3 слаби резултата не значи, че Ботев Пловдив са за подценяване. Те са същият тим от предходната година, мисля, че имат един много сръчен треньор, тъй като аз го познавам. Работил съм с него във Фейенорд, беше асистент на Рууд Гулит, до момента в който бях там. Мисля, че има много опит в такива обстановки. Знаете, когато е ранен един тим, както се споделя, може да хапе най-лошо. Така че би трябвало да излезем на 100 % мобилизирани, тъй като имат доста положителни футболисти и може би имат най-хубавия българин в шампионата “, приключи Бандаловски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР