Три по-малки компании притежават особено голям потенциал според FT Още

...
Три по-малки компании притежават особено голям потенциал според FT Още
Коментари Харесай

Поскъпването на петрола вдъхва живот на по-малките компании в сектора

Три по-малки компании имат изключително огромен капацитет съгласно FT

Още по тематиката
Брюксел против пластмасата

Точка на преработване

Европейската комисия показа амбициозни проекти да ограничи потреблението на пластмаси
19 яну 2018
General Electric се готви да раздели бизнеса си

Изпълнителният шеф Джон Фланъри готви нова смяна на бизнес модела
18 яну 2018
Петролното произвеждане на Съединени американски щати доближи рекордните 10 млн. барела дневно

Развитието на бранша в страната е на път да преобърне международната търговия
17 яну 2018
Хедж фондове и спекуланти залагат на ново повишаване на петрола и металите
9 яну 2018 След три сложни години за фирмите в петролния отрасъл най-сетне стартира раздвижване. В началото на месеца цената на петрола вид брент доближи 70 $ за барел за пръв път от близо 3 години. Въпреки че суровината още е надалеч от пика си през 2014 година, когато един барел се търгуваше за над 115 $, доста от фирмите в петролния отрасъл все по-осезаемо усещат това раздвижване, написа Financial Times.

Tullow Oil и Premier Oil, две от най-големите петролни компании на фондовата борса в Лондон, дадоха обещание да усилят продукцията, а Royal Dutch Shell разгласи, че стартира създаването на първия си сериозен план в Северно море за последните шест години.

Интересът на вложителите ще бъде притеглен и от представянето на по-малките производители. Петролните компании с пазарна капитализация сред 300 млн. $ и 2 милиарда $ биха извлекли най-големи изгоди от едно вероятно възобновление на цените на петрола. По време на петролния пик техният брой на фондовите тържища беше достигнал 105, а в края на 2017 година бяха 84. Сега, с новите благоприятни условия, основани от повишаването на петрола, дребните компании в бранша ще имат потребност от по-голямо финансиране.

Financial Times чака тези три компании да попаднат във фокуса на вложителите по-късно тази година.

Hurricane Energy

Британската Hurricane Energy е една от фирмите, които ще попаднат във фокуса на вложителите. Петролната компания се приготвя за листването на борсата, откакто при започване на предходната година нефтените й сондажи на запад от Шетландските острови се увенчаха с триумф. Независимо изследване демонстрира, че потенциалът на находището е към 2.6 милиарда барела.

Sound Energy

Съвместно начинание сред африкански и европейски вложители, Sound Energy е компания, търгувана на Лондонската фондова борса. Основните разработки на компанията се намират в Средиземно море, покрай крайбрежието на Мароко, където има находища на природен газ. Последните сондажи на компанията откриха находища на източното крайбрежие на Мароко, които евентуално съдържат към 9 трлн. кубични фута природен газ. Sound Energy, чийто главен сътрудник е Schlumberger, занапред да се обърне към пазарите за финансиране.

Amerisur Resources

Amerisur Resources е южноамериканска компания с пазарна капитализация от близо 252 млн. паунда. Към края на 2017 година индустриалният потенциал на компанията е бил към 7 хиляди барела на ден, а през предходната година от Amerisur оповестиха, че възнамеряват изследователска стратегия за тази година, която ще включва създаването на три петролни кладенеца наоколо до Платанийо, Коста Рика.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР