Три павиана са избягали от изследователски център в САЩ през

...
Три павиана са избягали от изследователски център в САЩ през
Коментари Харесай

Маймуни избягаха от изследователски център

Три павиана са избягали от проучвателен център в Съединени американски щати през уикенда, демонстрирайки освен интелекта си, само че и съгласно бранители на животните желанието си да се „ спасят от кошмара на лабораториите “.

Трите маймуни са измежду над хилядата павиани в Института за биомедицински проучвания в Сан Антонио, Тексас. От центъра употребяват животните, с цел да изследват хронични заболявания като малария и вирусите ХИВ и ебола.

Бегълците са се намирали в своята обител навън, оградена от защитна стена. Демонстрирайки интелекта си, павианите са употребявали варел като помощно средство, с цел да се трансферират през стената.



Четвърта маймуна също е изкачила преградната стена, само че наподобява в последния миг е „ размислила “ и се е върнала назад.
Двама от косматите бегълци са хванати в околните дървета. Третият павиан е съумял да стигне до основен път, където лидерка на МПС го е снимала с мобилния си телефон, преследван от чиновници на института.



Акцията по залавянето на животните е траяла 30 минути. От изследователския център оповестяват, че в нито един миг павианите не са представлявали опасност за публичната сигурност, защото не вземат участие в медицински опити и не са заболели.



От организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) обаче са разкритикували остро института, от който през последните години нееднократно са бягали животни и са регистрирани инцидентни смъртни случаи.



„ Този институт съставлява всеобща опасност – за личния състав, обществеността и животните, държани там като пандизчии, чиято едничка цел е да се спасят от кошмара на лабораториите “, се показва в изказване, направено от PETA.



Източник:.chr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР