Три пътни участъка блокираха в сряда работниците на шуменската фирма

...
Три пътни участъка блокираха в сряда работниците на шуменската фирма
Коментари Харесай

Пътни строители: Парите сега и всичките

Три пътни сектора блокираха в сряда служащите на шуменската компания " Автомагистрали-Черно море " в символ на митинг, че страната им дължи 28 млн.лв. и към този момент месеци наред обрича сдружението на банкрут. Те застанаха пред колите по Ришкия проход при село Риш, затвориха Айтоския проход при Вресово, блокираха и кръговото в Русе на Дунав мост.

През юни м.г. шуменската компания е ремонтирала сектор от автомагистрала " Тракия " и още не е получила парите за това. " Ние я направихме за 65 дни, вие я проверявате 365 дни! Парите в този момент и всичките! ", е апелът на строителите.

" Всички хора, които са тук, хранят фамилии, заплащат сметки и са пристигнали да получат парите, които са направени. Те не желаят нищо, което не им се поставя ", изясни Асен Тодоров от блокадата на Ришки проход.

В митинга на шуменските пътищари в Русе взе участие и водачът на КНСБ Пламен Димитров, който настоя за 100% погашение на дължимите суми на " Автомагистрали-Черно море ". Призова да се прави разлика сред " компаниите, които са си свършили работата почтено и честно " и други, които би трябвало да се ревизират. По думите му, над 500 души от сдружението са застрашени да си изгубят работата, а други 150 чиновници към този момент са напуснали.

От компанията са безапелационни, че ще продължат с митингите, до момента в който не получат почтено направените си пари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР