Три пъти седмично в 7:00 часа сутринта директорите на Procter

...
Три пъти седмично в 7:00 часа сутринта директорите на Procter
Коментари Харесай

Промените, които ще останат

Три пъти седмично в 7:00 часа сутринта шефовете на Procter & Gamble се чуват, с цел да поговорят за потребителите си – какво купуват, по какъв начин се трансформират потребностите им и дали продуктите на компанията ги задоволяват.

P&G, която има марки като Tide, Fairy, Pantene и Gillette, е единствено един от колосите в продажбата на артикули, които чакат промени в потребителското държание, образувани по време на пандемията от ковид, с цел да трансформират вечно метода на извършване на покупки.

По време на диалог с анализатори предишния месец основният изпълнителен шеф на Nestlé, Марк Шнайдер, разяснява, че компанията „ работи изключително “, с цел да разбере какво значи икономическата рецесия за всяка една от продуктовите категории. „ За мен е извънредно забавна работа, тъй като е ясно, че възобновяване няма да е бързо “, разяснява той.

В тази среда, в която измененията настъпват толкоз бързо, фирмите за произвеждане на артикули би трябвало да установят новите модели на потребителско поведение и да отбележат кои от тях са краткотрайни и кои е евентуално да се запазят и след пандемията.

„ Оценяваме пазар по пазар дали би трябвало да вършим промени по главните артикули, цените и размерите “, съобщи Ханеке Фабер, президент на Unilever. Според нея няма указания за рецесията и ще се изискват „ пъргавост и еластичност за обозримото бъдеще “.

Здраве и хигиена

С онлайн шопинга положителното физическо положение се трансформира в наклонност още отпреди настъпването на пандемията, по тази причина в този момент единствено се ускори още повече. Клиентите почистват повърхности и мият ръцете си повече, а продажбите на портокалов сок, считани за потребни за здравето поради високото наличие на витамин С, са се нараснали.

Фабер споделя, че при Unilever се следи продажбата на артикули, подсилващи имунната система. В момента компанията се стреми да ги популяризира по целия свят, а здравето ще остане приоритет за нововъведенията на продуктите.

Финансовият шеф на P&G, Джон Мьолер, отбелязва, че потребителите перат по-често и облеклата си.

Повече време вкъщи

Дори и след отхлабването на карантинните ограничения, хората към момента не бързат да излизат от домовете си.

Освен това с увеличението на безработицата доста консуматори остават с дребни бюджети, които не им разрешават някои неща, които са правели преди. В допълнение други може да желаят да спестят пари. Спестяванията на средства в Съединени американски щати да вземем за пример са се нараснали до равнища от 1981 година.

Някои пък, прекарвайки повече време у дома, са вложили в усъвършенстване на домовете си или са разкрили нови занимания, поради които към този момент не излизат толкоз.

Стойност и доверие

Дори в богатите страни, цената и достъпността ще бъдат все по-важни, разяснява през анализатори основният изпълнителен шеф на Unilever, Алън Джоуп. Той посочи способността на компанията да предлага артикули на „ необикновено ниска цена “ в страни като Индия, където това може да се окаже „ гигантска мощ “.

Според ръководителите на P&G компанията е в по-добра позиция да устои на икономическия спад в границите на рецесията, защото протфолиото ѝ е фокусирано върху артикули за ежедневна приложимост.

Поне към този момент от Nestlé, Unilever и Procter & Gamble са уверени, че потребителите ще балансират цената по отношение на цената, избирайки към този момент одобрените марки, с които са осведомени, и ще опитват по-малко.

„ Хората ще се върнат към огромните, надеждни марки. Те не могат да си разрешат да харчат пари за артикули, в които не са сигурни “, съобщи Ханеке Фабер от Unilever.

Източник: CNN Business
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР