Три пъти се брояха днес депутатите, докато съберат нужния кворум.

...
Три пъти се брояха днес депутатите, докато съберат нужния кворум.
Коментари Харесай

Един глас спаси кворума, БСП отказват да влязат в зала

Три пъти се брояха през днешния ден депутатите, до момента в който съберат нужния кворум. Началото на съвещанието в 9 часа стартира с провал, защото нямаше нужния брой депутти в зала. Българска социалистическа партия бойкотират пленарното съвещание поради абсурда от през вчерашния ден с Корнелия Нинова и ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев.

Социалистите обявиха пред публицисти, че няма да влязат в зала до момента в който Главчев е ръководител на Народното събрание.

В последна сметка две 15-минутни почивки и три преброявания бяха нужни, с цел да се съберат нужният брой депутати. След като събраха кворум обаче, Данаил Кирилов от ГЕРБ изиска поименна инспекция на присъстващите в зала. По този метод през остатъка от съвещанието няма да може да има друга поименна инспекция.

Преди поименната инспекция Димитър Главчев пък анулира наказването на Антон Кутев да бъде отхвърлен за 2 съвещания. Шефът на Народното събрание промени наказването на аления народен представител на 1 съвещание и го предложения да влезе в зала, което Кутев не направи.

Скандалите в Народното събрание започнаха през вчерашния ден, когато Корнелия Нинова изиска да прочете декларация от името на групата. По време на нейната тирада Димитър Главчев я прекъсна и ѝ лиши думата, а по-късно я в профил от съвещанието. Причината - съгласно Главчев Нинова обиждала Народното събрание като институция.

Наказание отнесе и Антон Кутев поради реакцията си, а по-късно всички депутати от Българска социалистическа партия отхвърлиха да влязат в зала, както и през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР