Три пъти повече българи се разболяват от злокачествени образувания от

...
Три пъти повече българи се разболяват от злокачествени образувания от
Коментари Харесай

Професор: Съветвам мъжете да се изследват възможно по-често за рак на простата

Три пъти повече българи се разболяват от злокачествени формирания от 1980 година насам, сочат данни на Националния център по публично здраве и разбори. Ако през 1980 година хората, болни от разнообразни форми на рак, са били малко над 113 000, то през 2017 година броят на онкоболните доближава близо 293 000 души. Най-рязък растеж има в интервала от 1990 до 1995 година Най-честата форма на рак е на млечната жлеза при дамите.

"Важното е, че диагностиката се усъвършенства в последните години ", съобщи проф. Калоян Давидов в утринния блок на Bulgaria ON AIR.

"Съветвам мъжете да се изследват допустимо по-често за рак на простата, защото този тип рак е най-силно публикуван при тях. Не е добре да се чака! ", безапелационен беше той.

Според статистиката за онкоболести при мъжките полови органи - близо 600 мъже на всеки 100 хиляди са с диагноза.

По думите му ежедневният стрес несъмнено вреди на здравето, само че към този момент няма несъмнено доказателство за резултата му. Това, което лекарите установяват е, че стресът намалява имунитета.

Проф. Ирена Костадинова акцентира, че лекуването на другите типове рак е извънредно напреднало.

"Благодарение на новите диагностични способи, към този момент единствено с едно проучване може да се заловен раковите формирания в тялото. В онкологията постоянно гледаме изгодата по отношение на риска за пациента ", изясни тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР