Три пъти на ден ни доставят храна в кампуса, мерят

...
Три пъти на ден ни доставят храна в кампуса, мерят
Коментари Харесай

Българска студентка, блокирана в Ухан, разказа какво се случва там

Три пъти дневно ни доставят храна в кампуса, мерят ни температурата регулярно. Също по този начин, в случай че излизам с маска и ръкавици за храна да вземем за пример, няма проблем.

Това сподели пред Нова телевизия 25-годишната Преслава Пешкова, студентка в университета в Щутгарт. Без да подозира, тя се оказва в огнището на смъртоносния ковид - китайския град Ухан. Там е в границите на академични продан.

Мия си ръцете, заедно съм с маска, виждам да не поддържам връзка доста с хора. Досега не ми е известно някой от студентите да се е разболял. Искам да се върна в Европа, и останалите европейци желаят да се върнат, само че сега не ни е разрешено. Изобщо не можем да стигнем до летището, съобщи сънародничката ни.

Преди няколко дни градът беше относително запустял, като София по празниците. Може би към 90% от хората по улиците са с маски, уточни Преслава Пешкова.

По думите ѝ се прекалява с психозата към вируса.

Броят на умрелите от пневмония, породена от новия ковид в Китай, доближи 106 души, сочат най-новите данни на китайските управляващи.

Броят на инфектираните набъбна на 4 515 души. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин. Само през последното денонощие в провинция Хубей са умряли 24 от инфектираните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР