Три партии от управляващата коалиция - Продължаваме промяната, БСП и

...
Три партии от управляващата коалиция - Продължаваме промяната, БСП и
Коментари Харесай

ПП, БСП и ДБ не са съгласни със Слави за РСМ

Три партии от ръководещата коалиция - Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия и Демократична България, се разграничиха от позицията на водача на Политическа партия " ИТН " Слави Трифонов. Вчера той изрече своето мнение и съобщи, че Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да бъдат лоялни партьорки към нас, с цел да бъдем и ние към тях.

" Моето персонално мнение като жител на България във връзка с допускането на Северна Македония за договаряния за участие в Европейски Съюз е следното:

Към Република Северна Македония - вие наложително би трябвало да изпълнявате всички точки от Договора за другарство, добросъседство и съдействие, който сте подписали с България, в това число и всичко обвързвано с историята на България.

Северномакедонците би трябвало да признаят историческите си български корени. Това е безапелационно изискване. То не предстои на разискване.

И към нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз - откакто толкоз държите ние да подкрепим Северна Македония за договаряния за участие в Европейски Съюз - постъпете партньорски към нас, както желаете ние да сме ви сътрудници - без визи за Съединени американски щати и незабавно в Шенген.

Мисля, че в този момент моето мнение като жител на България е повече от ясно. " Това разяснява Трифонов във собствен Фейсбук пост.

Председателят на ПГ на " Продължаваме Промяната” Андрей Гюров акцентира, че страната ни има ясна позиция за връзките ни с РСМ. " Нашата позиция във връзка с РСМ е доста ясна. Ние имаме тактика по какъв начин да се водят диалозите - да се водят на едно доста по-интензивно равнище, на една по-широко повърхност, а освен в посока историческо минало. И по този начин те да подкрепят, с цел да сближим позициите при съблюдаване на Договора за другарство и добросъседство от 2017 година Това е позиция на обединението и на " Продължаваме промяната ". Тези неща не би трябвало да се обвързват едни с други. Това не работи на интернационално равнище - да се обвързва едно решение с друго ", сподели Гюров пред Нова телевизия.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов дефинира като особена подигравка коментара на Трифонов. Според него рухването на визите за Съединени американски щати няма отношение и не трябва по този метод да се слагат нещата, само че като цяло не вижда нищо неприятно в изявлението на Трифонов.

" Членството на Северна Македония в Европейски Съюз е значима тематика за България. Трябва да се отнасяме съществено към този въпрос и да защитим националните ни ползи. Нека да изпълняваме договорите ", сподели Атанасов, като сподели, че " Демократична България " не поддържа концепцията на водача на " ИТН ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР