Три партии от управляващата коалиция изразяват солидарност с Украйна, а

...
Три партии от управляващата коалиция изразяват солидарност с Украйна, а
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Управляващите да дадат знак накъде водят България

Три партии от ръководещата коалиция показват взаимност с Украйна, а една е антинатовска – държавното управление не е екип. Такава позиция изрази пред Българска национална телевизия евродепутатът Илхан Кючук от Движение за права и свободи, като упрекна Българска социалистическа партия, че пази прокремълски позиции.

„ Големият въпрос е къде са ръководещите. Три партии застават зад взаимност и една партия, която е антинатовска. Тук задължението може да бъде на ръководещите. Искам да дадат знак накъде ръководещите водят България. “ – разяснява той.

По думите му Европа е застанала на вярната страна на историята, а в България обединеният запас на държавното управление липсва.

Той регистрира, че ръководещите не могат да изразят и позиция във връзка с Северна Македония. От това държавно управление няма смисъл, то няма гръбнак да отстоява значимите външнополитически тематики за страната, сподели Кючюк.

Нито една камера не може да покаже какво се случва в Украйна, длъжни сме да оказваме помощ на украинския народ, който се бори за цивилизационни полезности. Ние като политици имаме да поддържаме този върховен избор.

България не наложи несъгласие по политика във връзка с Северна Македония. България блокира процедура, не даде зелена светлина за междуправителствена конференция. Може да се деблокира, само че би трябвало да се дадат гаранции от нашите сътрудници, че всичко заложено може да бъде изпълнено, най-много гарантиране на правата на българските жители в Северна Македония в конституцията на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР