Три паралелки в столични гимназии са приели ученици, получили двойки

...
Три паралелки в столични гимназии са приели ученици, получили двойки
Коментари Харесай

Три гимназии в София приеха двойкаджии

Три паралелки в столични гимназии са приели възпитаници, получили двойки и на двата изпита – по български език и литература и по математика. Това излиза наяве от разбивка на Регионалното ръководство по образованието в София след второто класиране. Децата са с общо 30 точки, най-високия вероятен бал, който се образува от 0 получени точки на изпитите и наложителната тройка в дипломите им.
Школата, в които са записани слабите възпитаници 14,15 и 113 СУ, като в две от тях профила на паралелката, където са записани децата, е „ Предприемачество “. В 14-то приблизително учебно заведение тя е „ Обществени науки “. Любопитното е, че на последните места в разбивката попадат и паралелки по компютърни и софтуерни науки, където учениците са влезнали с резултати от изпита малко над „ Среден 3 “. С доста невисок бал са влезнали и възпитаници в другояче перспективната компетентност „ Автомобилна мехатроника “ в професионалната гимназия „ Макгахан “.
В челния лист на първите 10 има известно разбъркване – Технологичното учебно заведение по електронни системи към Техническия университет измества по най-малък бал Втора немска гимназия, която до неотдавна бе на трето място.
От 19 до 22 юли признатите на второ класиране деца би трябвало да се запишат с истинските си документи в школата, където са класирани. След това съществува опция за трето класиране, която обаче е доста рискова, предизвестиха от Регионалното ръководство по образованието – за нея би трябвало да се откажеш от мястото, където си признат, и да аплайваш единствено там, където има незаети бройки. Това значи, че можеш и да се изстреляш нагоре, само че можеш и да паднеш на по-задно място. За трето класиране обаче би трябвало да подадат заявки всички некласирани досега кандидат-гимназисти. Това са тези, които са написали прекомерно малко стремежи и за никое от тях не им е достигнал балът.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР