Три падения има в биографията си Иван Костов. През 2001

...
Три падения има в биографията си Иван Костов. През 2001
Коментари Харесай

Третото падение на бившия премиер Костов

Три падения има в биографията си Иван Костов. През 2001 година, когато след 4-годишно ръководство като настоящ министър-председател пагубно загуби парламентарните избори и се разсърди на българите, тъй като не го разбирали. Дори спря да им приказва. Това написа в. Труд в собствен коментар.
Вторият път беше през 2014-2015 година, когато обикаляше малките екрани, с цел да се жалва, че спестяванията му в КТБ били блокирани и брачната половинка му – Елена Костова, не могла да си заплати даже хляба в кварталния супермаркет, което грубо я унизило.

Тогава обаче се разбра, че укриващият се и до през днешния ден от правораздаването фараон Цветан Василев всеки месец е превеждал по 30 000 лева на компания на една от дъщерите на Костов за консултантски услуги.

Стана ясно се още, че парите на партията ДСБ, учредена от Костов след напускането на Съюз на демократичните сили, са били точно в пирамидата на Василев – КТБ. По-късно се оказа и че до момента в който се е жалил, Костов съумява да си вземе всичко от банкрутиралия трезор, за разлика от страната.

Във вторник сутринта феновете на бТВ станаха очевидци на третото проваляне на тогавашния министър-председател.

Иван Костов се ожали от налегнала го болест, само че надалеч по-голямо бе жалването му от откритото от данъчните неплащане на отговорности към хазната в изключително огромни размери.

И защото Костов наподобява има съществени проблеми с произхода на парите, по думите му към половин милион лв., а може и да са повече, то той прибягна до изпитаната процедура, че най-хубавата отбрана в действителност е вероломната офанзива.

На пръв взор наподобява необичайно, че точно против прокуратурата, само че и това си има своето пояснение.

Колкото повече отхвърляше, че той има общо с политизирането на правосъдната система, с хибридните офанзиви против неуместни магистрати, с продължаващата към този момент две десетилетия очерняща агитация против държавното обвиняване, толкоз повече Костов се самоизобличаваше, че тъкмо той е скритият кукловод на войната против прокуратурата, стартирала от момента, в който като министър-председател изгубва контрола върху тогавашния основен прокурор Никола Филчев.

Вероломната офанзива от вторник единствено го удостовери. Костов изглеждаше презрян, когато обясняваше, че обществото неправилно преглежда част от миналите 30 години като „ престъпен преход “.

Това му изявление бе във връзка декларираното в концепцията на претендента за основен прокурор Иван Гешев, че освен жителите би трябвало да заплащат цената за разбойническата приватизация.

И до момента в който обясняваше, че не е правист, с банални опорки, повтаряни от години от провалени политици и хибридни протестъри, стартира да нападна заместника на основния прокурор.

Вероятно Костов съжалява, че държавното обвиняване проверява метастазите на неговото раково ръководство – подсъдими персони, като Иво Прокопиев, Цветан Василев или ВИП арестанти, като Баневи, Арабаджиеви, Стайкови и така нататък

Монологът на Костов в действителност имаше за цел да го показа за жертва, както и най-много да попречи на възможни бъдещи дейности на държавните управляващи по търсене на отговорност за нарушение на законодателната уредба.

Но Костов не съумя, нито за момент не остави чувството у феновете, че той е цел на нерегламентирани дейности. Защото не е цел, а с огромна доза на възможност извършител на данъчно-процесуалното законодателство.

Проверката на данъчните била почнала още преди три години, само че тя се целила в локалните избори и в избора на идващия „ обвинител №1 “, заключи Костов. Сама по себе си тази теза е неуместна, само че явно когато човек се намира в невъзможност, елементарно стартира да приказва откровени нелепици, търсейки избавление от стореното.

След като наруга прокуратурата с всички опорки, дъвкани от години от политическите лилипути Радан Кънев, Христо Иванов и прочие одиозни негови наследници, някогашният министър председател стана следващият, който надменно и без никакво почитание към върховенството на закона и към престижа на институциите, стартира да политизира процедурата по избора на основен прокурор. Но по този начин единствено направи услуга на Висшия правосъден съвет, а и на претендента.

Каква по-голяма реклама за един номиниран за основен прокурор от това Иван Костов да те нападна с манипулативни внушения в комфортни изявленията.

Последното не е за подценяване, тъй като тази изява на Костов бе всичко друго, само че не и публицистика. За следващ път куклата-телевизионен водещ задаваше комфортни въпроси, като най-после Костов даже остави „ опорките “ на продуцентите на тотално изпадналата в
зависимост от подсъдими и обвинени предприемачи телевизия бТВ.

Костов бе оставен да злослови против държавните институции, да рецитира защитната защита, готвена по отрязъци от скандалния щемпел и от неговите юристи, множеството от които задействани в последните месеци, още веднъж против държавното обвиняване.

Връх на наглостта и в същото време на падението на смятащия себе си за „ огромен политик “ Иван Костов, бе манипулативното му умозаключение, че „ Демократична България “ била постигнала „ огромен триумф с добутването на Радан Кънев за евродепутат.

Всъщност Костов нахално скри, че влизането на Кънев в Европейския парламент е в границите на статистическата неточност. Четири хиляди гласа по-малко или малко по-висока изборна интензивност и отрочето на Костов щеше единствено „ да мирише “ солидната заплата в евро от Страсбург.

(Само)активирането на Костов, като се изключи че демонстрира безумен боязън от действителни следствия против „ престъпния преход “, е явен знак и за тоталния неуспех на скандалните предприемачи във войната им против кандидатурата на Иван Гешев, само че и на неналичието на лидерски качества у марионетките Радан Кънев, Атанас Атанасов, Христо Иванов.

Изглежда фабрикуването на „ подправени вести “, всевъзможни компромати и изкуствено нагнетяване на напрежение с анонсирането на митинги против номинацията за основен прокурор, не дава търсения резултат, поради това се прибягва до изваждането на показ на политическото зомби от Драгалевци, току-виж събудило оределите редици на Костовистите от Седмия ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР