Три от петте компании, които участват в търга за изпълнител

...
Три от петте компании, които участват в търга за изпълнител
Коментари Харесай

Три водещи компании в ядрената енергетика ще участват заедно в търга за АЕЦ „Белене“

Три от петте компании, които вземат участие в търга за реализатор на атомната електроцентрала „ Белене " - „ Росатом ", Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power, сплотяват своите старания и ще вземат участие дружно в търга за централата ". Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на депутатски въпрос по време на парламентарния надзор.

„ Обединяването на напъните им е явен знак, че процедурата за избор на реализатор ще е оспорвана и реализацията на плана става все по-осезаема. Фактът, че тези три международни водача в региона на нуклеарната енергетика сплотиха своите старания, демонстрира, че те имат вяра в България и в българското държавно управление. Основна роля за това обединяване имат напъните на премиера Бойко Борисов ", добави Петкова.

По-рано през днешния ден съветската държавна корпорация „ Росатом " е постигнала съглашение за съдействие с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power в границите на процедурата за избор на стратегически вложител за плана АЕЦ „ Белене " в България.

В рамките на постигнатите съглашения, при изискване че съветската държавна корпорация „ Росатом " бъде определена за стратегически вложител в плана въз основа на резултатите от състезанието, General Electric ще се смята за сътрудник с турбогенераторната апаратура, основана на технологията Arabelle и оборудването на машинна зала, а Framatome SAS - за сътрудник с оборудването за Автоматизираните системи за ръководство на софтуерните процеси (АСУ ТП) за българската атомна електроцентрала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР