Три от петте компании, които участват в търга за изпълнител

...
Три от петте компании, които участват в търга за изпълнител
Коментари Харесай

Росатом привлече топ компании за АЕЦ „Белене“

Три от петте компании, които вземат участие в търга за реализатор на атомната електроцентрала „ Белене “ – " Росатом ", Framatome SAS (Франция), и GE Steam Power сплотяват напъните си за своето присъединяване в търга за централата. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на депутатски въпрос по време на парламентарния надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Обединяването на напъните им е явен знак, че процедурата за избор на реализатор ще е оспорвана и това демонстрира, че те имат вяра в този план, а и че реализацията му става все по-осезаема. Фактът че тези три международни водача в региона на нуклеарната енергетика демонстрира, че те имат вяра в България и в българското държавно управление. Основна роля за това обединяване имат напъните на премиера Бойко Борисов “, добави Петкова.

По-рано през днешния ден съветската държавна корпорация „ Росатом “ е постигнала съглашение за съдействие с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power в границите на процедурата за избор на стратегически вложител за плана АЕЦ „ Белене “ в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР