Три от около 40-те незаконни къщи в ръкава на ул.

...
Три от около 40-те незаконни къщи в ръкава на ул.
Коментари Харесай

Сринаха 3 незаконни къщи на Бъндерица

Три от към 40-те противозаконни къщи в „ ръкава ” на ул. „ Бъндерица ” към река Марица към този момент са бутнати, сподели кметът на регион " Източен " Николай Чунчуков. Както „ Марица ” писа, хора от малцинствата си подвигат там къщи от всевъзможни материали, в това число шперплат, дъски и балатум. Бараките настъпват към коритото на реката, нямат ток и вода, а за тоалетна се употребява дерето. 

Две години към този момент тече сагата по премахването им, защото преди да влязат багерите, фамилиите би трябвало да се обследват едно по едно и да бъдат настанени в различен дом - другояче при срутване на колибите им могат да осъдят страната в Страсбург, както случая „ Йорданова против България ”.

 Тя е спечелила правосъдния развой, защото в продължение на 25 година общинските управляващи не са пипнали бараката в столичния квартал " Факултета ", в това време семейството я припознали като собствен дом и къщата била бутната, без хората да имат различен заслон.
Едно от фамилиите от съборените колиби в Пловдив отговоря на условията за общинско жилище и към този момент е настанено, другите две са при родственици, сподели Чунчуков. Обследването продължава. 

Районният кмет добави, че поетапно всички постройки в региона сред „ Бъндерица ” и реката ще се отстранен, защото там следва да се направи продължение на улицата, която да извежда на ул. „ Удроу Уилсън ”. По този метод от  ЖР „ Тракия ” през Скобелева майка, по „ Удроу Уилсън ”, „ Бъндерица ” и „ Крайна ” ще се направи  връзка с бул. „ Марица ”, което ще обезпечи опция за бързо напредване към северната част на града, без да се влиза в натоварения трафик на основните булеварди с голям брой кръстовища.  В момента се прави смяна на Подборния организационен проект в този регион и изследвания на предпроектен стадий.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР