Три от най-големите ИТ компании в света, наред с други

...
Три от най-големите ИТ компании в света, наред с други
Коментари Харесай

ИТ гигантите създават единен стандарт за умния дом

Три от най-големите ИТ компании в света, наред с други имена от промишлеността, сплотяват сили за основаване на обединен стандарт за умния дом.

Алиансът Zigbee ще ръководи работната група Connected Home over IP, осведоми TechNews.bg.

Развитието на пазара на решения за умния дом е лимитирано от неналичието на обединен стандарт. Потребителите би трябвало да схванат дали обособените съставни елементи и домашен уреди могат да работят взаимно, с цел да образуват цялостна екосистема.

Производителите, от своя страна, които желаят да обезпечат необятна съгласуемост, са принудени да изразходват повече запаси за разработка и тестване, в сравнение с би било належащо, в случай че имаше общ стандарт.

Гугъл разгласи, че се причислява към Amazon, Apple и други компании, с цел да основат Connected Home over IP - нова самостоятелна работна група, ръководена от Zigbee Alliance (отделно от съществуващия протокол Zigbee 3.0 / Pro).

Целта на участниците в работната група е да комбинират потвърдени технологии на пазара, с цел да разработят нов отворен стандарт за свързване към интелигентния дом, основан на IP. Протоколът ще разреши частна и сигурна връзка сред умни устройства, мобилни приложения и облачни услуги.

И разработчици, и консуматори ще се възползват от новия повсеместен стандарт за интелигентен дом. За първите стандартът ще опрости създаването и ще понижи разноските, а за вторите - ще улесни избора и потреблението на съставни елементи за интелигентния дом.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР