Три от метеорологичните станции на Националния институт по метеорология и

...
Три от метеорологичните станции на Националния институт по метеорология и
Коментари Харесай

Станции на НИМХ бяха включени в световното научно богатство

Три от метеорологичните станции на Националния институт по метеорология и хидрология бяха приети за част от международното културно и научно благосъстояние , оповестиха от института пред Нова телевизия.
Звената в Сливен (работи от 1890 г.), Кнежа (работи от 1910 г.) и Образцов Чифлик (работи от 1889 г.) събират данни за съответното прогнозиране на времето към този момент над 1 век. Специалистите в тях не са спирали работа даже по време на войните доникъде на XX век.
Експерти на Световната метеорологична организация към Организация на обединените нации са създали обширно изследване на станциите и методите им на работа.
В момента звената към този момент са измежду 70-те станции в света, оставили най-вече метеорологична статистика в историята на наблюденията на времето. Всяка станция е удостоена със специфичен плакет за " 100-годишна станция ", документ и железна плочка.
Прогнозирането на времето и анализите на климатичните промени през днешния ден са невъзможни без статистика за измерванията от близкото минало. Поддържането на непрекъсната и непрекъсната база данни със стойности на температурите, преваляванията, ветровете и атмосферното налягане разрешава на математическите модели през днешния ден да дефинират точно времето и всеки негов каприз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР