Три от малкото оставащи дни на този парламент отне на

...
Три от малкото оставащи дни на този парламент отне на
Коментари Харесай

Какво приеха депутатите по бюджета на Държавното обществено осигуряване?

Три от дребното оставащи дни на този парламент лиши на депутатите да одобряват дефинитивно единствено бюджета на Държавното публично обезпечаване. Решението бе взето след дни отсрочване, кавги и напрежение в пленарната зала.

Скандалите започнаха от сутринта, откакто ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански предложи публицистичната корекция за отсрочване на индексацията на пенсиите за 25 декември и добавки от 120 лева от 1 октомври.

" Вие надминахте най-уродливите практики на ГЕРБ. Те в никакъв случай не са си разрешавали на трето гласоподаване да вкарват трети отчет ", сподели Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България ".

" Да възстановим държавността беше мото на Движение за права и свободи в тази акция, изписано на всички места, от първия до последния ден на всички наши документи и на рейса ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Вие приехте, двете комунистически партии, Движение за права и свободи И ГЕРБ, приехте нещо, което би могло да докара до повдигане на налози и изтегляне на заеми, тъй като вие по този начин или другояче тая страна е фалирана единствено от комунистическо ръководство ", разяснява Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

" Дори залата, болшинството, като се изключи ГЕРБ, които имат предложение актуализацията да влезе във мощ от 1 октомври, а не от 25 декември, поддържат това предложение, би трябвало да е ясно, че до края на годината българските пенсионери няма да вземат обновени пенсии ", сподели Десислава Атанасова - ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

" Наистина има биполярно разтройство в някои от парламентарните групи и това явно е групата на ГЕРБ. Отворете си предложенията, г-жо Атанасова, вие сте срещу актуализацията, която предлага служебният кабинет ", сподели Мая Манолова - ръководител на ПГ на ИБГНИ.

" Тези дни нашите сътрудници от ГЕРБ попрекалиха с демагогията, тъй като те споделяха следното нещо през цялото време - няма потребност от актуализация на бюджета ", съобщи Мартин Димитров от " Демократична България ".

След близо 4 часа диспути, преди окончателното гласоподаване на бюджета на Национален осигурителен институт, избухна следващ скандал сред Българска социалистическа партия, " ИТН " и Движение за права и свободи за това кой е отговорен за създалата се обстановка.

" Тъй като не сте разбрали, да, женитба има и господин Йорданов е булката, а Филип Станев е шаферката. Вече сватбата е ясна, празненството ще е тази вечер най-вероятно в Делта Хил при чичо Славчо ", сподели Стоян Мирчев - депутат от Българска социалистическа партия за България.

" Когато става въпрос за национална сигурност и териториална целокупност на България, Движение за права и свободи взе участие в сватбата. Изобщо не се срамим от това и ще продължим да участваме ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Точно Българска социалистическа партия да приказват в този смисъл, в случай, че вие бяхте в брак и с Движение за права и свободи имахте ръководство, и с кой ли не, вие сте много шавлива политическа младоженка, бе, хора ", съобщи Тошко Йорданов.

Наложи се ръководителят Ива Митева да раздава санкции от парламентарната естрада. На финала новата редакция в бюджета на Национален осигурителен институт бе подкрепена от Има Такъв Народ, Демократична България и Движение за права и свободи, а от " Изправи се БГ " гласоподаваха шарено. Българска социалистическа партия бяха срещу, а ГЕРБ не участваха в гласуването. Финансовият министър съобщи, че спомагателните разноски при новите планове са обезпечени.

" Тези 115 млн. умерено се покриват от спомагателните 300 млн. доходи и дори остават малко от горната страна за спомагателни ограничения ", съобщи Асен Василев.

И увери, че индексацията на пенсиите не може да бъде анулирана от идващото държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР