„Три основни големи международни учения се открояват в календара на

...
„Три основни големи международни учения се открояват в календара на
Коментари Харесай

Ген.-лейтенант Любчо Тодоров: Градим способности и международен авторитет сред съюзниците от НАТО

„ Три съществени огромни интернационалните учения се открояват в календара на Съвместното командване на силите през 2019 година: „ Black Sea/Balkan Regional Exercises - 2019”, „ Balkan Bridges - 2019 “, „ Naples Blueprint - 2019”. Участието на офицери от СКС в процеса на обмисляне и осъществяване на разнообразни интернационалните учения способства за повишение на техните умения за работа в интернационална среда, издигане престижа на Българската войска и възстановяване на оперативната съгласуемост с щабовете на НАТО “, означи командващият на Съвместното командването на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на годишния разбор на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Съвместното командване на силите, оповестяват от Министерство на защитата.

Командващият на Съвместното командване на силите направи обзор на подготовката на персоналния състав и осъществяването на дилемите през 2019 година

Генерал-майор Михаил Попов: С старания, усърдие и професионализъм успяхме да осъществим дилемите си

Той подчертава на подготовката, развръщането и реализирането на народен надзор на контингентите зад граница; построяването на заявените формирования по Цели за качествата – 2017; планирането и осъществяването на дейностите по логистичното обезпечаване на формирования от въоръжените сили, както и на контингентите, участващи в интервенции, отвън страната; поддържането на устойчива комуникационно-информационна система, както и на качества за развръщане на полеви комуникационно-информационни възли в пунктовете за ръководство на СКС. Специално внимание беше отделено и на присъединяване на група за надзор на напредването в дежурство в състава на Съвместните сили с доста висока степен на подготвеност за усилените Сили за отговор на НАТО (eNRF) 2019.

„ През 2019 година узаконяването на формированията, участващи в интервенциите на НАТО и Европейския съюз, както и на заявените формирования за силите за отговор и за груповата защита на НАТО е проведено и извършено навреме и дилемите в цялостния развой по узаконяване на военните формирования са изпълнени в цялостен размер “, уточни генерал-лейтенант Любчо Тодоров.

Генерал-майор Цанко Стойков: Основните задания в активността на Военновъздушни сили през 2019 година са изпълнени сполучливо

Той означи също, че образуването на Оперативен разузнавателно- информативен център през годината е повишило опциите за извличане, култивиране и продан на разследваща информация на оперативно и тактическо равнище в народен, съюзен и съдружен формат. Усилията на логистичните органи и звена от състава на СКС са били ориентирани и към поддържане на условия за безвредно предпазване на наличните количества въоръжение, техника, муниции и материални средства и тяхната отчетност, в сходство с условията на регламентиращите документи. Командващият на СКС с паника означи, че забавянето на процесите по утилизация и заличаване на негодните муниции е обвързвано с консумиране на спомагателни материални и финансови средства, нужни за тяхното предпазване, и е рисков фактор за гарантиране на сигурността, както за обслужващия ги персонален състав, по този начин и за близките обитаеми места.

Роден миночистач ще извършва задания в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО

Генерал-лейтенант Любчо Тодоров заключи главните посоки за работа пред командването и подчинените формирования през 2020 година Сред тях са: поддържане на бойната подготвеност и готовност, ръководство на формированията за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствия; рационализиране подготовката на СКС за поддържане и развиване на нужните качества по обмисляне и осъществяване на взаимни интервенции за отбрана на териториалната целокупност на страната; подготовка, узаконяване, развръщане и реализиране националния надзор на формированията, участващи в интервенциите на НАТО и Европейския съюз (ЕС), в съдружни сили и районните инициативи; образуване на процеса по оценка и узаконяване на заявените формирования от състава на СКС за присъединяване в груповата защита на НАТО; развиване и рационализиране на системата за логистично обезпечаване на формированията от Българската армия; реализиране на оперативно управление на дежурните сили и средства за защита на въздушното пространство, надзор на корабоплаването и отбрана на обекти от сериозната инфраструктура на Република България, и други

Приоритет в работата през 2020 година ще бъде и планирането и подготовката за присъединяване в многонационалните учения „ Steadfast Defender 21” и Defender Europe 21”. „ Изразявам своята и на управлението на командването признателност към активността на щаба и подчинените формирования за отдадеността в осъществяването на поставените задания. Само по този начин с обединените старания на всички ще бъдем в положение да затвърдим постигнатото досега и ще продължим да усъвършенстваме наложения модел за работа за одобряването на престижа на Съвместното командване на силите”, сподели в умозаключение генерал-лейтенант Любчо Тодоров. „ Показвате отлични качества при узаконяване, развръщане и реализиране на националния надзор на формированията, участващи втекущите интервенции на НАТО и Европейския съюз. Това изисква актуален и мениджърски метод “, разяснява заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.

Започна образованието на летателния състав за F-16

Той подчертава върху проблемите, свързани с некомплекта при заявените формирования от състава на СКС. По думите му, това ще оказва значително въздействие върху постигането в период на декларираните от Република България по време на отбранителното обмисляне в НАТО качества.

От името на висшето военно управление вицеадмирал Ефтимов поздрави персоналния състав на СКС за сполучливото справяне с провокациите през 2019 година и пожела здраве и непримиримост за реализиране на поставените задания през 2020 година Гости на форума бяха заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на Военна академия „ Г. С. Раковски” генерал-майор Груди Ангелов, съветникът по военна сигурност на президента на Република България бригаден военачалник Васил Лазаров, основният контрольор на Министерството на защитата, шефове на дирекции в Щаба на защитата, представители на Военноморските сили, работа „ Военна полиция “ и работа „ Военна информация “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР