Три осъдителни присъди постанови Софийски градски съд по делото за

...
Три осъдителни присъди постанови Софийски градски съд по делото за
Коментари Харесай

СГС осъди трима за източване на железниците

Три неоправдателни присъди постанови Софийски градски съд по делото за лъжлива скица с подправени документи, с която е източвана Националната компания железопътна инфраструктура.
По делото присъди получиха и тримата обвинени – някогашният шеф на НКЖИ и някогашен зам.-министър на превоза Антон Гинев, някогашният народен представител от Движение за права и свободи Илия Илиев и някогашният шеф на железопътна секция в град Русе Огнян Георгиев, оповестява БГНЕС.

Антон Гинев получи наказване „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим за период от 11 месеца. Ефективна присъда бе постановена по отношение на Огнян Георгиев, който бе наказан на 2 години и 6 месеца затвор при първичен общ режим. 2-годишна условна присъда с 5 години изпитателен период получи Илия Илиев.

Тримата ще би трябвало да заплатят разноските по делото, а от бранителите им бяха безапелационни, че ще апелират присъдите пред апелативния съд.

БГНЕС напомня, че Антон Гинев бе упрекнат за умишлена занемареност на повереното му държавно имущество, от което са настъпили вреди за Национална компания „ Железопътна инфраструктура” и Директива за птиците ТСВ (подразделение Горна Оряховица) в размер на 4 240 356 лева

По данни на прокуратурата Гинев сключвал контракти по процедура за възлагане на дребни публични поръчки и по процедура на договаряне без съобщение, с авансово избрани съответни сдружения, в нарушаване на Закона за публичните поръчки – Закон за обществените поръчки. Принципите, заложени в закона за гласност и бистрота, както и свободна и лоялна конкуренция, са били нарушени.

Дружествата, с които били подписани договорите – „ Розалия ММ “ ЕООД, „ Триумф “ ЕООД, „ Енерджи груп 2003 “ ЕООД, „ Строителство и вложения “ ЕООД не изпълнили дейностите, за които са наети на обектите. Въпреки това средствата по договорите в размер на 4 240 356,46 лева били изплатени. Като съображение за заплащанията са послужили документи с погрешно наличие, както и неистинен документи. След привличането му като обвинен през юни 2016 година

Антон Гинев подаде оставка от поста заместник-министър на превоза и беше освободен от министър-председателя Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР