Три оферти постъпиха по обществената поръчка за изграждане на Националната

...
Три оферти постъпиха по обществената поръчка за изграждане на Националната
Коментари Харесай

Между три оферти избират строител на детската болница

Три предложения постъпиха по публичната поръчка за създаване на Националната детска болница

Крайнията период за подаване на оферти по социална поръчка с предмет: " Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница " изтече вчерав 17 часа. Припомняме, че плануваният оптимален финансов запас на възложителя за осъществяване на публичната поръчка възлиза на 95 442 000 лева с Данък добавена стойност.

Трите предложения бяха обществено отворени през днешния ден в Министерството на здравеопазването от комисия, назначена със заповед на министъра на опазването на здравето. Комисията има период до 40 работни дни , считано от през днешния ден, с цел да избере реализатор на публичната поръчка за създаване на Националната детска болница.

След като комисията завърши работа по прегледа на наличието на постъпилите предложения и оценка на техническите параметри , ще бъдат отворени ценовите оферти на претендентите в публичната поръчка.

Предложения са от: Дружество по Закона за отговорностите и договорите (ЗЗД) " Детска болница-София " (участници в обединяването са " Климатроник " ЕООД и Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ Сухопътни войски Проес Консулторес СА),

Дружество по Закон за задълженията и договорите " Детско здраве " (участници в обединяването са " Главболгарстрой " АД, " ГБС-Пловдив " АД и " Главболгарстрой Интернешънал " АД)

Обединение " Здраве за децата на България " (участници в обединяването са " Трейс Груп Холд " АД, " Смарт Билд Дигитал " ЕООД, " Монолит " АД и " Инжпроект " ООД).

Министерството на здравеопазването възобнови публичната поръчка за Детската болница на 27 август, откакто отпадна исканет о за налагане на краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата " по публичната поръчка. Определението на Комисия за защита на конкуренцията не беше обжалвано пред Върховния административен съд и към сегашния миг също е влезнало в действие.Това е трети опит, откакто публичната поръчка за Детската болница започва на 9 юли, а крайният период за офертите беше 20 август.

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница датира най-малко от 30 години, само че до този миг не се е пристъпвало към реализирането й. Първоначално желание къде да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че след митинг от страна на работещите там Правителствената болница беше предоставена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите . Министър Ананиев увери тогава и че шеф на Националната кардиологична боница няма да бъде шефът на болница " Лозенец " Любомир Спасов.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР