Три нови социални центъра за обществена подкрепа на деца с

...
Три нови социални центъра за обществена подкрепа на деца с
Коментари Харесай

Три нови социални центъра за обществена подкрепа ще има в Благоевград

Три нови обществени центъра за социална поддръжка на деца с увреждания и фамилиите им ще има в Благоевград. За построяването им са вложени над 1 100 000 лв. по оперативна стратегия „ Региони в напредък ". Капацитетът им е 280 места.

Благоевград

Част от постройката на някогашния Дом за деца, лишени от родителска грижа, е изцяло актуализирана и с съвременно съоръжение, тъй че децата и техните фамилии да получават обществени услуги.
Мила Соколова - началник на плана „ Социална инфраструктура за услуги за деца ": Ние сме създали зали за самостоятелна, групова работа, психосензорни зали, опция за хранене, опция за отмора.
За да бъдат обезпечени средства за осъществяване на новите обществени услуги Община Благоевград ще кандидатства по програмата „ Развитие на човешките запаси ". Парите ще бъдат употребявани за наемане на дипломиран личен състав и закупуване на профилирани коли.

Бисер Петков - министър на труда и обществената политика: Това финансиране е планувано да продължи до 2023 година, след което тези услуги е планувано да бъдат поети като финансиране от страната като държавно делегирани действия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР