Три нови огнища на африканска чума по свинете има в

...
Три нови огнища на африканска чума по свинете има в
Коментари Харесай

Нови огнища на африканска чума по свинете близо до Русе

Три нови огнища на африканска чума по свинете има в региона на близкия до Русе румънски град Гюргево. Заради случая със болни животни и в никополското село Жернов се стяга контрола върху домашните стопанства и фуражите, с които се изхранват прасетата.
Румъния е с максимален брой огнища на африканска чума по свинете в Европа - 1 277, а засегнатите животни са над 80 000. В момента по сводки, които получаваме, има много случаи установени над Плевен, над Русе от страна на Румъния, в тези области, изясни доктор Николай Ненов, Областна дирекция по сигурност на храните - Русе.
Сред новите ограничения за ограничение на болестта у нас е усилването на контрола върху фуражите. Забранено е изхранването на свине с прясна трева и зърнени култури. Мерките са ясни, въпросът е единствено да се извършват.
За да пораждат такива огнища, значи има пробив в системата Заразата е пристигнала от човешка интервенция ли нечист фураж, нечисто съоръжение, нечисто облекло, сподели доктор Георги Дяков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните - Русе.
От на следващия ден стартира и ново броене на прасетата в района, като единствено записаните стопани ще имат право на обезщетение, при положение на евтаназиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР