Три нови електромобила придоби Община Габрово и направи поредна стъпка

...
Три нови електромобила придоби Община Габрово и направи поредна стъпка
Коментари Харесай

Нови електромобили подпомагат социалните дейности в Габрово

Три нови електрическия автомобил закупи Община Габрово и направи поредна стъпка към по-чиста околна среда, оповестиха от Общината.

Возилата са и са закупени по схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства в границите на Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд (НДЕФ).
 Община Габрово
Две от колите ще се употребяват за контролната активност на Общинския инспекторат във всички 134 обитаеми места от Общината. Третият автомобил е причислен на звено „ Заведения за обществени услуги “, където ще подкрепи услугата в домашна среда „ Асистентска поддръжка “ в града и селата.

Превозните средства костват 224 727 лева, доставени са и три зарядни станции . Изпълнител на публичната поръчка е „ Омникар Ауто “ ООД. Колите към този момент са брандирани и имат характерен знак за екоавтомобил.
 Община Габрово
За всеки електромобил НДЕФ отпуска по 20 000 лева, а дофинансирането е от временен излишък – държавно делегирани действия за обществени услуги, и от лични бюджетни средства cлeд peшeниe нa Общински съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР