Три нови детски градини, нови сгради на училища, спортни и

...
Три нови детски градини, нови сгради на училища, спортни и
Коментари Харесай

В програмата на Портних за Приморски: Нови детски градини, озеленяване, синя зона и нов облик на Виница

 Три нови детски градини, нови здания на учебни заведения, спортни и детски площадки, озеленяване и благоустрояване на кварталите - това  планува програмата за ръководство на досегашния кмет и претендент за нов мандат Иван Портних за най-големия регион на Варна – " Приморски ". В нея са написани ясни и съответни задания, с обезпечено финансиране и визия за надграждане.

За децата в региона

Вече е подготвен планът за нова постройка в двора на детска градина " Дружба “, която ще бъде с четири групи и 120 места. Нов корпус следва да бъде построен към детска градина " Мечо Пух “  - с две групи за 60 деца. Основен ремонт ще бъде осъществен и в някогашния дом " Другарче “, който ще бъде трансфорат в прелестна детска градина за още 120 малчугани.

Управленската стратегия на ГЕРБ за региона планува създаване на нови пристройки на учебни заведения, за въвеждане на едносменен режим на образование. Проектирана е пристройка на ОУ " Васил Друмев “, а постройката на бившето Оздравително учебно заведение ще бъде актуализирана и в нея ще бъдат открити подготвителни групи и пространства за начален курс на образование. На територията на региона следва да отвори порти държавно учебно заведение по компютърно моделиране и компютърни системи, ситуирано в кампуса на Техническия университет, с който Община Варна работи интензивно. 

Нова спортна инфраструктура

Два нови спортни комплекса се построяват на територията на " Приморски " - във " Виница " и на мястото на занемарения и занемарен с години стадион на ул. " Студентска “. Той е ситуиран на повърхност от 17 дка. Проектът планува площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка за волейбол и тенис на корт, фитнес, тенис на маса и ъгъл за игра на децата, пътека за тичане и каране на ролери. Предвидени са и зона за отдих, алейна мрежа, осветяване, озеленяване, както и паркинг с 46 места. 

Във " Виница " пък спортният комплекс на повърхност от 6 дка, чието създаване към този момент стартира, ще разполага с детска площадка, ъгъл за отдих, стадиони за футбол, баскетбол и волейбол, налична среда за хора с увреждания.

Една от спортните емблеми на Варна - стадион " Спартак ", е на път да бъде възродена - с нови трибуни, тревна настилка, съблекални. Обновяването на спортната инфраструктура в " Приморски " ще продължи с ремонт на залите на Семеен кодекс " Простор “.

Подкрепа за качествени здравни грижи

В бранш " Здравеопазване " програмата на Иван Портних планува довеждане докрай на цялостното възобновяване на АГ болничното заведение, в това число създаване на външен асаньор, както и обезпечаване на средства за нова инсталация и поддръжка на сградния фонд на общинските лечебни заведения и поликлиники. Община Варна и Медицинският университет дружно ще работят за нов стадий от развиването на Очна болница и превръщането й в съвременна база за лекуване и за образование на студенти по медицина.

По-добра градска среда

Район " Приморски " ще влезе в програмата за озеленяване и залесяване, която Община Варна ще създаде за целия град. Ще продължат дейностите за поддръжка и запазване на Морската градина, за основаване на нови зелени площи в междублоковите пространства. 

След реализирането на огромните поправки на главните булеварди вложенията за градска инфраструкутра предпочитано ще бъдат ориентирани към поправки на по-малките улички във всички квартали на " Приморски “. Така районната администрация, ръководена до момента от Петя Проданова - претендент на ГЕРБ за нов мандат, работи за очистване на проблемите с дупките, за създаване на тротоари, пешеходни зони, нови паркоместа, налична среда за хора с увреждания. 

Продължават ограниченията за облекчение на трафика - следва разширение на бул. " Цар Освободител ", въвеждане на втори стадий на " синята зона ".

Друг огромен инфраструкутрен план – построяването на пречиствателната станция в курорта " Златни пясъци " ще бъде приключено. Ще започва нов план – за създаване на канализация в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Изгрев “ и " Сотира “, в региона на стадион " Варна “, доизграждане на канализационна мрежа в Следствен отдел към окръжна прокуратура " Бриз “, " Свети Никола “,   " Ален мак “, " Ваялар “, " Траката “, " Манастирски хълм “.

Нов образ на " Виница "

" Виница " – уютният и хубав квартал на Варна, ще претърпи цялостно възобновяване. Програмата на Иван Портних планува главен ремонт на ул. " Николай Лилиев “ (от разклона за Кичево до входа на " Виница “) и на ул. " Св. Св. Константин и Елена “ (от светофара на бул. " Цар Борис III “ до пътя за Златни пясъци); рехабилитация на всички по-малки улици в квартала. 

Със средства, обезпечени от Министерство на регионалното развитие, следва в околните дни да стартира създаване на кръгово кръстовище в региона на " Траката ", което ще обезпечи по-безопасно придвижване в посока " Виница ".

Ремонти ще бъдат осъществени и на читалищата на територията на регион " Приморски ", планува още управническата стратегия на Иван Портних, претендент на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР