Три нови автобуса на природен газ ще станат част от

...
Три нови автобуса на природен газ ще станат част от
Коментари Харесай

Нови автобуси на природен газ тръгват в Габрово от май догодина

Три нови рейса на природен газ ще станат част от градския превоз в Габрово през май 2019 година Те са създадени от чешката компания SOR Libchavy, която завоюва търга за доставка в границите на плана за възобновяване на публичния превоз на града. Цената на поръчката е 1.3 млн. лв., а покупката се реализира с европейско финансиране.

Договорът за доставка беше подписан публично в края на ноември от кмета на Габрово Таня Христова и експортният шеф на SOR Libchavy Инджих Худи в наличието на посланика на Чехия в България Душан Щраух.

" Новите рейсове ще бъдат част от транспортната услуга в нашия град и дават началото на един значим стадий от обновяването на публичния превоз на Габрово, което е част от политиките ни за обезпечаване на наличен, първокласен и екологичен превоз в града ", споделя Христова, представена от общинската пресслужба.

Новите рейсове би трябвало да бъдат доставени в Габрово през май следващата година. Те са първите 3 от плануваните по плана още 3 броя 12-метрови електробуси и 8 броя 9-метрови рейсове.

Автобусите ще бъдат напълно нископодови, с платформи за инвалидни колички, със система за наклоняване към спирките, с климатични съоръжения и камери за наблюдаване на салона за пасажери и вратите.

 София дава 43 милиона лв. за 60 нови газови рейса
София дава 43 милиона лв. за 60 нови газови рейса

Те ще дават отговор на най-високите екологични стандарти

Ще имат места за хора в неравностойно състояние и майки с колички, ще бъдат оборудвани с 4 порти за слизане и качване, което ще улесни процеса изключително в пиковите часове през седмицата.

" Автобусите вид SOR NBG 12 са на природен газ, с невисок под и изцяло оборудвани с климатик и автоматизирана скоростна кутия ", споделя пред Euro.cz Худи.

Превозните средства дават отговор на най-високия екологичен стандарт ЕВРО-6, а цената на всяко от тях е 518 400 лева с Данък добавена стойност. Те имат 5-годишна цялостна гаранция и 2 години гратис гаранционно обслужване.

Българските общини от известно време имат интерес към разнообразни модели на чешката компания, като Враца и Стара Загора към този момент употребяват такива. През предходната година към тях се причисли и Сливен, като локалната власт подписа контракт със SOR Libchavy за доставката на 27 рейса за градския превоз на стойност 11 млн. лв.. Това беше първата огромна поръчка за чешкия производител на българския пазар.

" След като доставихме рейсовете за град Сливен, това е още един триумф за нашата работа в България ", споделя Худи пред Euro.cz, добавяйки, че компанията ще продължи да укрепва позициите си на нашия пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР