Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет

...
Три невзривени снаряда обезвреди специализиран екип от Националния военен университет
Коментари Харесай

Военни обезвредиха три невзривени снаряда

Три невзривени снаряда обезвреди профилиран екип от Националния боен университет " В. Левски ".

Снарядите бяха открити в Русе, в региона на Дунавски драгажен флот. Формированието е в състав от шестима военнослужещи с два автомобила, с началник подполковник Йордан Терзиев , оповестиха от Министерството на защитата.

Боеприпасите - един 152 мм снаряд от гаубица от Втората международна война и два мощно корозирали 76 мм снаряда от Първата международна война, са превозени на безвредно място на 13 км от Русе, където са унищожени при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Специализирано формирование от Флотилия бойни и спомагателни кораби с началник капитан III сан Красимир Иванов разузна, транспортира и унищожи през днешния ден 76 мм мощно корозирал осколъчен фугасен снаряд, открит в околност Рогачка, град Царево, област Бургас .

Боеприпасът е погубен в региона на някогашната каменна кариера след село Изгрев . Районът е отцепен при прецизно съблюдаване на ограниченията за сигурност. Военнослужещите действаха след получено искане от регионалния шеф на област Бургас и позитивна резолюция на началника на защитата ген. Андрей Боцев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР