Три мулета, взели от доверчиви бургазлии общо сумата от 61524

...
Три мулета, взели от доверчиви бургазлии общо сумата от 61524
Коментари Харесай

Три мулета ужилиха бургазлии

Три " мулета ", взели от доверчиви бургазлии общо сумата от 61524 лева и златни украшения / пръстени и монети/ бяха арестувани в границите на седмица от чиновници на ОДМВР - Бургас. И тримата мъже, получили парите и скъпите движимости, откакто притежателите им, били излъгани по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници ".

В първият от случаите - на 10.05.т.г. 58 годишен бургазлия, живеещ на бургаската улица " Пробуда ", решил да подкрепи задържането на телефонни измамници, откакто получил позвъняване от чужд, показал му се за почитан полицейски чиновник. Непознатият декларирал, че всички пари и скъпи предмети, които бургазлията щял да даде за привършване на полицейската акция с арест на ало-измамниците, след това щели да му се върнати. Бургазлията доверчиво събрал всички налични парични средства от вкъщи си в размер на 2 150 лв., както и пет златни пръстени и три златни монети с общо тегло към 40 грама, сложил ги в найлонова торбичка и ги занесъл до гараж, ситуиран на ул. " Св. Патриарх Евтимий " № 87. В резултат на няколко месечно следствие и извършени голям брой процесуално-следствени дейности, чиновниците от Първо Районно ръководство - Бургас открили самоличността на мъжа, взел парите и златните предмети - това е престъпно проявения С.К., 24 годишен от Лясковец, обл. Велико Търново, който направил цялостни признания по случая.

 Пенсионери от Стара Загора дадоха 40 000 евро на ало-измамници
Пенсионери от Стара Загора дадоха 40 000 евро на ало-измамници

Измамниците ги притиснали два пъти

Във втория от случаите - на 21.07.т.г. 68 годишна бургазлийка, живееща на ул. " Кооператор " в к-с " Меден Рудник " още веднъж заблудена , че спомага на полицейските чиновници, участващи в спецакция, събрала в найлонова торбичка сумата от 11 600 лева и златни украшения. Торбичката е взета от 24 годишния Г.Х. от Камено, който е арестуван в Четвърто Районно ръководство - Бургас със съдействието на чиновници от Районно ръководство - Камено. Г.Х. направил цялостни признания по случая и описал механизма на осъщественото от него действие.

 Ало-измамниците отмъкнали над 800 хиляди лева от началото на 2018 година
Ало-измамниците отмъкнали над 800 хиляди лева от началото на 2018 година

Телефонните измамници оперират от Румъния

На 30.07.т.г. 68 годишна бургазлийка, живееща на ул. " Св. Партриарх Евтимий " е заблудена, че оказва помощ на чиновниците на реда и откакто събрала в чанта сумата от 47 774 лв., я предала в региона на бл. 7 в ж.к. " Лазур ", на мъж на забележима възраст към 70 години. В резултат на бързите полицейски дейности на чиновниците от Пето Районно ръководство - Бургас е открито, че парите са взети от 87 годишния Т.Ч. от Бургас, който дружно със сумата отпътувал в посока Варна. Със съдействието на чиновници от Трето Районно ръководство - Варна Т.Ч. е арестуван и след това върнат в Бургас. Извършени са голям брой процесуално - следствени дейности / разпит на очевидци, различаване, оглед на материални доказателства и др./, като е потвърдена виновността на 87 годишния мъж. Самият той направил цялостни признания и върнал сумата, взета от 68 годишната бургазлийка.

 Арестуваха трима ало-измамници, представяли се за зам.-министри
Арестуваха трима ало-измамници, представяли се за зам.-министри

Тримата софиянци е работили по схемата " Събиране на дарения "

И по трите случаи са формирани досъдебни производства, а работата по документиране на незаконната активност на С.К., Г.Х. и Т.Ч. продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР