Три мулета са взели от доверчиви бургазлии общо сумата от

...
Три мулета са взели от доверчиви бургазлии общо сумата от
Коментари Харесай

Удар по ало измамниците! Закопчаха три мулета, прибрали голяма сума пари и злато в Бургас

Три " мулета " са взели от доверчиви бургазлии общо сумата от 61 524 лева и златни украшения - пръстени и монети, бяха арестувани в границите на седмица от чиновници на ОДМВР – Бургас. И тримата мъже са получили парите и скъпите движимости, откакто притежателите им, били излъгани по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници ".

В първия от случаите – на 10 май 58-годишен бургазлия, живеещ на бургаската улица " Пробуда ", решил да подкрепи задържането на телефонни измамници, откакто получил позвъняване от чужд, показал му се за почитан полицейски чиновник. Непознатият декларирал, че всички пари и скъпи предмети, които бургазлията щял да даде за привършване на полицейската акция с арест на ало-измамниците, след това щели да му се върнати. Бургазлията доверчиво събрал всички налични парични средства от вкъщи си в размер на 2 150 лв., както и пет златни пръстени и три златни монети с общо тегло към 40 грама, сложил ги в найлонова торбичка и ги занесъл до гараж, ситуиран на ул. " Св. Патриарх Евтимий " № 87. В резултат на няколко месечно следствие и извършени голям брой процесуално-следствени дейности, чиновниците от Първо Районно ръководство – Бургас открили самоличността на мъжа, взел парите и златните предмети. Това е престъпно проявеният С.К., 24-годишен от Лясковец, област Велико Търново, който направил цялостни признания по случая.

Във втория от случаите – на 21.07.т.г. 68- годишна бургазлийка, живееща на ул. " Кооператор " в к-с " Меден Рудник " още веднъж заблудена, че спомага на полицейските чиновници, участващи в спецакция, събрала в найлонова торбичка сумата от 11 600 лева и златни украшения. Торбичката е взета от 24 -годишния Г.Х. от Камено, който е арестуван в Четвърто Районно ръководство – Бургас със съдействието на чиновници от Районно ръководство – Камено. Г.Х. направил цялостни признания по случая и описал механизма на осъщественото от него действие.

На 30.07.т.г. 68-годишна бургазлийка, живееща на ул. " Св. Патриарх Евтимий " е заблудена, че оказва помощ на чиновниците на реда и откакто събрала в чанта сумата от 47 774 лв., я предала в региона на бл. 7 в ж.к. " Лазур ", на мъж на забележима възраст към 70 години. В резултат на бързите полицейски дейности на чиновниците от Пето Районно ръководство – Бургас е открито, че парите са взети от 87 годишния Т.Ч. от Бургас, който дружно със сумата отпътувал в посока Варна. Със съдействието на чиновници от Трето Районно ръководство – Варна Т.Ч. е арестуван и след това върнат в Бургас. Извършени са голям брой процесуално – следствени дейности / разпит на очевидци, различаване, оглед на материални доказателства и др./, като е потвърдена виновността на 87 годишния мъж. Самият той направил цялостни признания и върнал сумата, взета от 68 годишната бургазлийка.

И по трите случаи са формирани досъдебни производства, а работата по документиране на незаконната активност на С.К., Г.Х. и Т.Ч. продължава.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР