Три мистериозни теча, последвани от взривове в два от най-големите

...
Три мистериозни теча, последвани от взривове в два от най-големите
Коментари Харесай

Мистериозни течове по газопроводите „Северен поток” 1 и 2 разтревожиха Европа

Три мистериозни теча, последвани от гърмежи в два от най-големите газопровода, провокираха ужас в Европа. Властите в Швеция, Дания и Германия не изключват течовете от „ Северен поток ” 1 и „ Северен поток ” 2 да са вследствие на бойкот. През днешния ден сеизмографите са записали две мощни детонации в региона на приключванията.

Операторът на газопровода „ Северен поток ” 1 разгласи, че подводните линии са били развалени по едно и също време и вредите по тях са съществени. Според непотвърдена информация в немски медии, не е изключено това да е вследствие на умишлена офанзива против подводната газопреносна мрежа. Датският министър председател акцентира, че е мъчно да си показа по какъв начин няколко едновременни теча са съвпадане. Газопроводите не придвижват синьо гориво, само че в тях въпреки всичко има газ под налягане.

„ Днес бяхме изправени пред акт на бойкот. Не знаем всички детайлности какво се е случило, само че виждаме ясно, че това е бойкот. Действие, което значи още една стъпка в ескалацията на обстановката в Украйна ”, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки.

Русия също реагира на новината за течове в газопроводите.

„ Нито един вид не може да бъде изключен. Ясно е, че газопроводите са развалени. Не можем да изключим нито една версия за повода преди края на формалното следствие ”, съобщи Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Русия с следващо предизвестие за вероятен нуклеарен удар

Операторът на „ Северен поток ” 2 предизвести за загуба за налягане още в понеделник вечерта. Това докара до предизвестие от датските управляващи, корабите да заобикалят региона на теча.

Часове по-късно и шведските управляващи предизвестиха за два теча в „ Северен поток ” 1. Случилото се провокира коментар и от Европейската комисия.

„ Очевидно всевъзможен акт на бойкот върху всяка инфраструктура е нещо, което жигосваме. За по-нататъшна реакция са ни нужни точните обстоятелства, когато бъдат открити ”, съобщи Тим Макфий, представител на Европейска комисия.

Газопроводът „ Северен поток ” 1 не действа от август, когато Русия го затвори за ремонт. Той минава под Балтийско море и стартира от съветския бряг покрай Санкт Петербург и стига до североизточна Германия. Другото сходно оборудване – „ Северен поток ” 2 също беше спряно след началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР