Три милиона лева са осигурени за занимаващите се с рибарство,

...
Три милиона лева са осигурени за занимаващите се с рибарство,
Коментари Харесай

Възраждат рибарството - древния поминък на Бургаския регион

Три милиона лв. са обезпечени за занимаващите се с риболовство, по програмата за морско дело и риболовство. За да получат част от сумата, кандидатстващите би трябвало да работят в този бранш, в обитаеми места в община Камено, както и в бургаския жилищен комплекс " Меден рудник ", кварталите " Крайморие ", " Акациите ", Рибарското населено място " Ченгене скеле ", селата Маринка, Димчево, Извор, Твърдица и други. Парите са обезпечени от община Бургас и Местната инициативна рибарска група Бургас-Камено, съобщи кореспондентът на.
Първата мярка към този момент е отворена, остават още пет. " Досега Бургас беше дискриминиран и не беше позволен бенефициент по рибарската стратегия. Ние се борихме, стигнахме чак до Европейската комисия, аргументирахме се и регламентът беше изменен в наша изгода. Призовавам дребните и междинни компании от Бургас и Камено да бъдат дейни, тъй като тези пари са за вас, огромни компании от столицата и страната нямат право да аплайват за тях ", съобщи кметът Димитър Николов.

беседва с Димитър Янчев, ръководител на съдружие " Морски сговор ", по въпроса дали рибарското населено място ще кандидатства с план: " Ние сме в основата да се сътвори Местна инициативна рибарска група (МИРГ) и тя съществува с помощта на " Морски сговор ". Ние не отговаряхме на изискването, тъй като не се допускаха да вземат участие обитаеми места под 10 000 души. Преди три години събрахме подписи, предадохме ги в общината и кметът Димитър Николов задвижи нещата и трансформираха изискванията. Така че рибарското населено място ще кандидатства доста съществено по другите ограничения, които предлага програмата. Рибарите обаче се нервират, когато попадат в общественото пространство като Ченгене скеле. Някога по този начин се е наричал пристан, един мост, който с течение на времето падна и от дълго време не съществува. По закон ние сме селищно обучение рибарско населено място и с това име ще аплайваме по другите планове ".

97 000 лв. е максимумът, за който може да се кандидатства. Парите могат да бъдат употребявани за образование на личен състав, пазаруване на профилирана техника, програмен продукт, транспортни средства, строително-ремонтни или други действия.
Откриването на нови работни места ще носи най-вече точки при оценяването на подадените планове. Кандидатстващите компании или Неправителствени организации би трябвало наложително да са регистрирани в Бургас или Камено, а не в други обитаеми места по крайбрежието.
Крайният период за кандидатстване по тази мярка е до 30 декември 2019 година. Втората ще бъде отворена след тази дата и е ориентирана най-много към неправителствения бранш. Нейната цел е да подтиква опазването на естественото благосъстояние на района.
Целта на програмата с шест ограничения е да увеличи конкурентоспособността на локалния бизнес в рибарския бранш. Да се основат нови работни места, с цел да не остане в предишното поминъкът, който е изхранвал през времето хората от града и района. Идеята е също, естествените запаси на Бургас да бъдат съхранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР