Три месеца вече продължават протестите в Хонконг срещу опитите за

...
Три месеца вече продължават протестите в Хонконг срещу опитите за
Коментари Харесай

Над 80 са задържаните в Хонконг през последните два дни

Три месеца към този момент не престават митингите в Хонконг против опитите за нарушение на автономията на китайската провинция. Над 80 души са задържани при конфликти с полицията през последните два дни. За първи път органите на реда използваха огнестрелно оръжие.

Водните оръдия, гранатите със сълзотворен газ и гумените патрони са се оказали незадоволителни за обезвреждане на опасността от радикализирани протестиращи, твърди хонконгската полиция. Коктейлите " Молотов ", тухлите и подръчните части желязо, които някои стачкуващи употребявали при конфликтите с органите на реда, са провокирали първия изстрел с военен патрон.
Ю Хой-кван, полиция на Хонконг: Животът на нашите сътрудници беше в сериозна заплаха. Никой не се вслушваше в предизвестията. Затова шестима служители на реда нямаха различен избор с изключение на да извадят оръжията си за самозащита. Един от тях стреля предупредително във въздуха. Никой не е потърпевш.
21 служители на реда са ранени през уикенда, а задържаните са 86, като най-младият от тях е едвам на 12 години.

Протестите способстват към страховете, че поради отлива на туристи и анулацията на основни покупко-продажби с локални активи Хонконг ще изпадне в криза за първи път от над 10 години.

 Хонконгската полиция употребява водни оръдия против протестиращите Хонконгската полиция употребява водни оръдия против протестиращите
Полицейските чиновници са били заплашвани с пръти от протестиращите и това ги е принудило да употребяват водни оръдия, заяви Би Би Си. Полицейски служи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР