Три месеца след пороя в град Мизия, който разруши улици

...
Три месеца след пороя в град Мизия, който разруши улици
Коментари Харесай

Три месеца след пороя в Мизия: Все още не са извършени предвидените ремонти

Три месеца след пороя в град Мизия, който унищожи улици и наводни, плануваните поправки към момента не са осъществени. Хора с увреждания са блокирани в къщите си, тъй като не могат да излязат с инвалидните си колички, а водачите чупят колите си.

Мизия

Стоянка живее на една от отнесените улици. Разказва, че се усещат като заложници в личните си домове, тъй като едвам се придвижват по насипаните с трошен камък настилки.
Стоянка: Не го ли създадат значи ние сме обречени още веднъж. Кажете ми в тоя трошляк по какъв начин се върви? Ако река да изкарам моя брачен партньор неработоспособен с един крайник, по какъв начин ще го изкарам?Валентин Барбазов: Чакаме идващото наводняване..
От общината споделиха, че възстановителните работи, траяли единствено една седмица през юли и строителите си отпътували. Успели единствено да засипят дълбоките ями, изровени от пороя, а улиците си останали мъчно проходими.
Николай Нековски, заместник-кмет на Мизия: Държавата се погрижи те да бъдат направени във вид досегаемост до детската градина, гробищния парк. Е, не е приключено! Но има съвещание на междуведомствената комисия, приели са отчасти 2,5 милиона лв. да бъдат преведени в общината, остава държавното управление да направи разпореждане за превеждането на средствата, с цел да продължим натам.
Експерти сигнализират, че преди асфалтирането би трябвало да възвърне отводнителния канал под улиците, само че за него не са планувани средства.
инж. Цветомир Ненов, община Мизия: - Отдолу е огромният проблем, тъй като този отводнителен канал е истински значим за решение на казуса с поройните наводнения. Трябва да се направи изследване на отводнителния канал, което е в развой. И по-късно да се премине към изцяло асфалтиране.
Хората от Мизия се надяват, че новият асфалт въпреки всичко ще успее да изпревари снега тази зима.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР