Три месеца след като Софийският районен съд (СРС) осъмна с

...
Три месеца след като Софийският районен съд (СРС) осъмна с
Коментари Харесай

Пак погребаха жив съдия, разлепиха некролози

Три месеца откакто Софийският областен съд (СРС) осъмна с разлепени в покрайнината некролози на жив арбитър, историята се е повторила през вчерашния ден, научи „ Лекс “.

Обект на похищението още веднъж е арбитър Станислав Седефчев. Този път текстът на подправената жалейка е още по-грозен и безсрамен и е завършен като помен за три месеца от гибелта.

След първото разлепяне на некролози през юли на арбитър Седефчев беше препоръчана защита, само че пред Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет той съобщи, че не се усеща заплашен. Тогава от Софийската районна прокуратура образуваха досъдебно произвеждане, оповестиха, че има обвинен за закононарушението и са назначени голям брой експертизи. По информация на „ Лекс “ материалите за новото посягане са присъединени към делото, само че към момента се чакат заключенията на движимостите лица.

След първата офанзива против арбитър Седефчев Съдийската гилдия застана зад магистрата и прикани за наказване за отговорните с цялата суровост на закона. „ Агресивният и аморален метод към арбитър Седефчев е възмутим и непростителен, и води до нарушение на структурната, функционалната и персонална самостоятелност на магистрата, като заплашва способността му обективно и независимо да упражнява конституционните си отговорности “, съобщи тогава колегията (повече виж тук).

Първи против похищението реагираха от Съюза на съдиите и подчертаха, че разлепването на некролог на жив арбитър е освен аморално действие, само че е и опасност против личността му. „ То не способства по никакъв метод за възстановяване на правораздаването. Правосъдието по стените и телеграфните стълбове няма и не може да реализира никакъв положителен резултат за обществото “, показаха от съсловната организация (повече виж тук).

Съдия Седефчев не е първият правист жертва на отвратителния способ да се слага некролог на жив човек. Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на постройката на Висшия правосъден съвет. Имаше сходен случай и с юрист Ирен Савова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР