Три месеца след като облекчи националните ограничения, за да спре

...
Три месеца след като облекчи националните ограничения, за да спре
Коментари Харесай

Гръцки остров под карантина заради бум на заразени с Covid-19

Три месеца откакто облекчи националните ограничавания, с цел да спре разпространяването на ковид, държавното управление в Атина сложи дребния гръцки остров Порос още веднъж под карантина в резултат на ненадейно експлоадиране на инфекцията измежду голям брой локални поданици и туристи. Това става на фона на възобновилото се бързо разпространяване на ковид в Гърция, като броят на инфектираните се утрои през последните 10 дни, разваляйки имиджа на страната безвредна туристическа дестинация, осведоми радио Voice of America.

С население от към 3 000 души, Порос, на един час път от гръцката столица, беше обичана дестинация това лято, привличайки рекорден брой туристи, търсещи безвредно лятно укритие от ковид.

Но в петък множеството от посетителите на Порос бяха видени да се качват на фериботи, пътуващи за Атина или други острови.

Повече от 30 души, най-вече млади гърци, дадоха позитивен резултат за COVID-19 в границите на 24 часа, като локалните управляващи се притесняват от епидемиологичен гърмеж.

Централната власт, загрижена от възходящия брой инфектирани с новия ковид в цялата страна, реши да предприеме нападателни дейности, за ограничение на епидемията на Порос.

Баровете и нощните клубове ще бъдат затворени в късните часове. Наложен е полицейски час. Всички обществени и религиозни събития са анулирани, а хората са призовани да носят маски посредством текстови известия през мобилните оператори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР