Три месеца след големия пожар в Нотр Дам, парижката катедрала

...
Три месеца след големия пожар в Нотр Дам, парижката катедрала
Коментари Харесай

Има ли отлив на туристи в Париж заради пожара в Нотр Дам?

Три месеца след огромния пожар в " Нотр Дам ", парижката катедрала остава затворена за визити.

Туристическият сезон в Париж е в разгара си. Туристи от целия свят се стичат във френската столица. Онези от тях, които желаят да видят " Нотр Дам " обаче могат да я прегледат единствено извън. Катедралата е оградена с железни заграждения, а зад тях продължава подготовката за началото на възстановителните работи.

Пожарът на 15 април шокира освен французите, само че и хората по света, които следиха пред телевизионните екрани по какъв начин рухва кулата стрела. Даренията за реконструкцията на " Нотр Дам " досега са към един милиард евро. А френският президент Еманюел Макрон изиска катедралата да бъде изцяло възобновена до 2024 година, когато Франция е хазаин на Олимпийски игри.

Въпреки че ще са потребности години, с цел да бъде върнат блясъка на " Нотр Дам ", туристите се пробват да бъдат оптимисти.
Лорън Мадсън, туристка от Австралия: Малко е разочароващо, само че в последна сметка нищо не може да се направи. Но е по-добре да я видя единствено извън, в сравнение с въобще да не я зърна. Пътувахме дълго до Париж, тъй че е значимо да кажем, че сме я видели с очите си.Робърт Стантънт, екскурзиант от Съединени американски щати: Планирахме това пътешестване преди пожара, само че даже и по-късно искахме да дойдем и да я забележим.
Френските управляващи не са единомислещи за това по какъв начин тъкмо би трябвало да бъде възобновена катедралата. Френският Сенат гласоподава през май " Нотр Дам " да бъде възобновена в първичния си тип преди пожара, само че министър-председателят Едуар Филип разгласи преди този момент интернационален конкурс за нов образ на емблематичната катедрала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР