Три медицински лица вече са с положителни за коронавирус (COVID-19)

...
Три медицински лица вече са с положителни за коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Трима медици в Смолян са с коронавирус

Три медицински лица към този момент са с позитивни за ковид (COVID-19) проби в Смолян, оповестиха от Районната здравна ревизия.
Народният представител доктор Даниела Дариткова през вчерашния ден удостовери във Фейсбук профила си, че е с ковид, а по неофициална информация става дума за още един доктор и една здравна сестра.
Под карантина, контактни на доказаните, са 17 медицински лица. Има тествани медици от Инфекциозно, Спешно и Вътрешно поделение в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “, чиито резултати са негативни, прецизират още от здравната ревизия.
На територията на област Смолян до 01.04.2020 година (включително) са взети 141 проби за носителство на ковид, от тях положителни са 7, а към днешна дата (03.04.20 г.) са към този момент 14. От тях 11 са от гр. Смолян, 2 от гр. Чепеларе и 1 от с. Гьоврен. Петима са без изразена симптоматика, 7 са на лекуване в инфекциозно поделение на регионалната болница, от които един е изписан клинично здрав през днешния ден. Общият брой на контактните е 79.
Изследвани са и служителите на реда, контактували с първия регистриран положителен за ковид в региона. Сред тях няма положителни.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР