Три медала за крехката Грета Банишка - това е равносметката

...
Три медала за крехката Грета Банишка - това е равносметката
Коментари Харесай

Спортният талант на "Еврофутбол" Грета Банишка - шампион на България

Три медала за нежната Грета Банишка - това е равносметката за Спортния гений на „ Еврофутбол ", която стана първенец на България по спортна гимнастика в многобоя (при жените) и на греда на провелото се на 23-24.06.2017 година в зала „ Арена Армеец " в София Държавно лично-отборно състезание. Младата атлетка посвети своите победи на треньора си - Илко Гиров, с чиято поддръжка съумя да преодолее проблемите към своето възобновяване след тежка контузия. Грета сграбчи и трети орден - бронз на прескок. Банишка и съотборничките й от Клуб " Гимнастика ЦСКА " се подредиха на трето място в отборната конкуренция.

Още от най-вълнуващите моменти на Спортните гении на „ Еврофутбол " от миналите дни:
Диляна Минкина, която бе част от националния ни тим по лека атлетика на провелото се във Вааса (Финландия) европейското отборно състезание (24-25.06.2017 г.), стана осма в генералното класиране на 3000-метровата отдалеченост с време 9:28:93 мин., което е и нейн персонален връх. За страдание, българският тим завърши присъединяване си, класирайки се 11-и и по този начин отпадна от Първа лига.

Ангел Кодинов - европейският вицешампион в кануто при юношите от 2015 година, се класира 4-ти на 500 м единично кану на шампионата на Стария континент по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 година в Белград (Сърбия) - малко повече от четири стотни не му стигнаха, с цел да изпревари третият, руснакът Артем Прон. На коронната си дисциплинираност (1000 м единично кану) Ангел приключи 4-и в полуфинала, което пък не му разреши да попадне в първите осем и да се бори за орден.
Друг Спортен гений на „ Еврофутбол " - Атанас Хорозов, стана осми на финалите на 500 м дружно с Димитър Петров на двойка кану.

Стефани Музакова също влезе в листата с съумелите спортисти за отминалия уикенд, откакто завоюва второто място в Клас „ Лазер Радиал " на провелата се Регата „ Черноморец Бургас " 2017 година в Състезанието участваха над 180 ветроходци от 15 български клуба.

След като Гугъл сътвори Doodle (драскулка) особено за Световното състезание по таекуондо през 2017 година и по този начин уважи 23-то издание на конкуренцията, не ни остава нищо друго, с изключение на да възкликнем: „ Светът е таекуондо! ". Макар шампионатът да започва в края на предходната седмица (в Мужу, Южна Корея), българското присъединяване към момента следва - двама от най-изявените български таекуондисти и Спортни гении на „ Еврофутбол ": Владимир Далаклиев и Митко Джорджев ще се борят за медали. На 27.06.2017 година (вторник) Далаклиев, в категория до 68 кг, ще излезе против спечелилият от дуела сред Норвегия и Кипър, а на 30.06.2017 година (петък) Джорджев, в категория до 63 кг, ще се срещне със играч от Непал.
„ Еврофутбол " пожелава триумф на Влади и на Митко!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР