Три малки деца пострадаха по време на демонстрации на полицията

...
Три малки деца пострадаха по време на демонстрации на полицията
Коментари Харесай

Полицията в Силистра рани три деца при демонстрация как да играят безопасно

Три дребни деца пострадаха по време на демонстрации на полицията по залавяне на рискови бандити на стадион " Луи Айер " (Доростол) в Силистра.

Две от децата от детска градина " Иглика-2 " са признати за наблюдаване в Детското поделение на силистренската болница с леки изгаряния, а трето, което е в по-сериозно положение с изгаряния по гърдите и краката, е закарано в Клиниката по изгаряния в Русе.

Районната прокуратура в Силистра към този момент стартира досъдебно произвеждане по отношение на случая. Служителите на Министерство на вътрешните работи са ранили децата при проява на взривяване на  светлинно-звукова граната.

Абсурдното в тази ситуация е, че демонстрацията на полицията е била във връзка Деня на детето - 1 юни. Тя е по програмата " Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “, която се организира в детски градини и учебни заведения от Дулово, Тутракан и Силистра. 

На стадиона по време на случая са участвали към 300 деца, а регионът се води, че е бил отцепен с оглед сигурността на присъстващите.

Осколка от взривената граната обаче ранява две момченца и едно момиченце, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е превозено в Русе, защото е с обгаряния сред 10 и 20 % по гърдите, краката и врата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР