Три лъча ще има празничното шествие по повод 24 май

...
Три лъча ще има празничното шествие по повод 24 май
Коментари Харесай

Три лъча на празничното шествие за 24 май в Стара Загора

Три лъча ще има празничното шествие във връзка 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност в Стара Загора,в което ще вземат участие възпитаници, студенти и техните преподаватели. Те ще се съберат на площада пред постройката на общината, където на две подиуми ще се организира тържественото честване на празника.
Първият лъч потегля от парк „ Александър Стамболийски “ (Алана) и ще се движи по ул. „ Свети княз Борис “, централната алея на парк „ Пети октомври “ и бул. „ Митрополит Методий Кусев “ до площада. Вторият потегля от Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ по южното платно на „ Цар Симеон Велики “, а третият от парк „ Йордан Капсамунов “ (Езерото) по бул. „ Митрополит Методий Кусев “ до площада.
На двете подиуми ще са хоровете на Държавна опера - Стара Загора, и на Народно читалище „ Родина “ и общинският духов оркестър. На сцената с формалните посетители ще бъдат и номинираните за премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “.
Церемонията ще започнва в 10 часа, а формалните приветствията ще бъдат връчени и премиите „ Стара Загора “ и „ Млада Загора “. Те се присъждат за достижения в културата, изкуството, образованието и науката.
Празникът ще приключи с концерт, в който ще вземат участие вокални обединения, солисти от операта и фолклорните ансамбли „ Загорче “  и „ Загоре “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР