Три криминално проявени лица са задържани при акция на Специализираната

...
Три криминално проявени лица са задържани при акция на Специализираната
Коментари Харесай

Лихвари препирали парите със земеделие в Павликени

Три престъпно проявени лица са арестувани при акция на Специализираната прокуратура за осъществяване на противозаконна лихварска и банкова активност в Павликени . Това заяви на брифинг ръководителят на Спецпрокуратурата Димитър Петров.

Става въпрос за добре проведена незаконна група, която от 5 години се занимава с лихварство , заяви Петров.

Той даде и повече детайлности: лицата са имали законен бизнес, занимавали са се със земеделие, активност, посредством която са препирали парите.

От активността са потърпевши над 20 души , а като доказателства са открити описи с длъжници. И тримата са престъпно проявени, а двама от тях и осъждани. На тримата е наложена мярка " задържане под стража ".
 ГДБОП задържа петима при спецакция против лихварството в Павликени
ГДБОП задържа петима при спецакция против лихварството в Павликени

Полицейското наличие в района е засилено

При обиските по време на акцията на прокуратурата са открити над 1 800 юбилейни монети и златни метали на стойност към милион лв..

Зам.- шефът на ГДБОП Любомир Янев добави, че групата е била извънредно тайна. Извършвали са обири, документни закононарушения, изнудване.

Били са набелязани най-малко 20 души, жертви, които са обезпокоени да приказват пред прокуратурата, защото градът е дребен и всички се познават.

Работата по разкриването на проведената група е почнала в края на предходната година и през май тази година по случая е било формирано досъдебно произвеждане. И тримата арестувани са с богато престъпно минало - за обири, грабежи, лихварство и закани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР