Tри кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море,

...
Tри кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море,
Коментари Харесай

Фрегати на НАТО участват в съвместно морско учение край Варна

Tри кораба на НАТО, които понастоящем патрулират в Черно море, са на посещаване във Варна. Днес те ще вземат участие в взаимно обучение край Варна.
В тренировките от наша страна ще се включат фрегатата " Дръзки ", вертолет " Пантер " и представители на специфичните сили на Военноморски сили.
С учението ще завърши и 3-дневната аудиенция във Варна на трите фрегати.
Втората непрекъсната военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG2) под командването на комодор Майкъл Ътли от Кралските военноморски сили, дойде във Варна на 10 февруари. Групата е в състав от флагмански транспортен съд HMS DUNCAN (кораб на Кралските ВМС), TCG GAZIANTEP (кораб на турските ВМС) и ROS REGELE FERDINAND (кораб на румънските ВМС).
Корабите организират рутинно посещаване на пристанището във Варна, като част от засиленото наличие на НАТО в Черноморския район в поддръжка на националния суверенитет посредством групова защита.

Комодор Майкъл Ътли: "За мен е привилегия да посетим Варна и да имаме опцията да работим взаимно с българските Военноморски сили. Изключително значимо е да поддържаме близки връзки, с цел да подсигуряваме мощно морско наличие на НАТО в интернационалните води на Черно море ".

Преди визитата си във Варна групата посети Констанца и организира учения с румънския военноморски флот. SNMG2 е една от четирите групи кораби, които съставляват морската част на силите за отговор на НАТО и които имат уменията да подсигуряват достъпа до морските пътища и пристанища по време на рецесия. Групите вземат участие в разнообразни многонационални учения дружно със съдружниците и сътрудниците от НАТО, с цел да подобрят оперативната си съгласуемост и да поддържат военните си умения.

Флагманският транспортен съд на групата, HMS DUNCAN, е шестият и финален Разрушител вид 45, който влиза в състава на кралските Военноморски сили на Англия. Той е издигнат в един от корабостроителните фабрики на английската отбранителна компания BAE Systems през 2010 година и пуснат на вода през септември 2013 година Корабът носи името на Адам Дънкан, който води борбата против флота на Холандия, разгромявайки го при Кампердаун на 11 октомври 1797 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР