Три конкурса: за есе, за детска рисунка и за фотография

...
Три конкурса: за есе, за детска рисунка и за фотография
Коментари Харесай

Утре паметникът на Альоша става на 60 години! Какво мислите за него?

Три състезанието: за есе, за детска рисунка и за снимка на тематика: "То, что избор это Алёша, известно Болгарии всей ", организира Центърът за съветски език и просвета към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски ". Първоначално крайният период за набиране на творбите бе 3 ноември, само че поради огромния интерес от участници от всички възрасти, уредниците удължават периода с една седмица - до 10 ноември.
Поводът за оповестяване на състезанията е 60-годишнината от откриването на паметника на Альоша. Есетата могат да бъдат както на съветски, по този начин и на български, а размерът им - до 1800 знака. Те, както и фотографиите, би трябвало да се изпращат на електронен адрес: [email protected]. Рисунките се предават в Центъра за съветски език и просвета с адрес: 4003 Пловдив, бул. "България " №236, каб. №301, тел.: 032 261 756/739, всеки работен ден от 9:00 до 12:00 часа. Могат да вземат участие всички жители, студенти и възпитаници, прецизират от Центъра за съветски език и просвета. 

Историята:

През 1948 година е решено в Пловдив да се построи монумент на Съветската войска. За ваятел е определен Васил Радославов. На 5 ноември 1957 година десетметровата гранитна статуя е открита, като в гранита на пиедестала му е гравирано "Слава на непобедимата руска войска освободителка ". През 2007 година по случай отбелязването на 50-годишнината от откриването на паметника в Пловдив идва прототипът на паметника - съветският боец Алексей Иванович Скурлатов. Също по този начин на 5 ноември 2007 година в Балабановата къща е валидирана марка със стилизирано изображение на паметника. На 21 септември 2013 година на паметника е подложен дълъг червен плащ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР