Три колектива, двама ученици и един учител са предложени за

...
Три колектива, двама ученици и един учител са предложени за
Коментари Харесай

Ясни са номинациите за награда “Варна в системата на предучилищното и училищното образование

 Три колектива, двама възпитаници и един преподавател са препоръчани за премия " Варна “ за 2020 година Седемчленна експертна комисия, ръководена от ръководителя на ПК " Наука и обучение "  доц. Антоанета Цветкова, утвърди имената на номинираните за оценката в системата на предучилищното и учебното обучение.

Съгласно статута за премия " Варна “ предложенията могат да се показват от педагогическите препоръки, учебните настоятелства, Регионалния инспекторат по образованието, Дирекция “Образование, юношески действия и спорт " при Община Варна и от цивилен, професионални сдружения и инициативни комитети. Престижното отличие се присъжда с решение на Общинския съвет по стимулирано предложение на ПК “Наука и обучение ".

Ето кои са номинирани:

І. " Ученик на годината " в региона на общообразователната подготовка

Калоян Васев – възпитаник от ХI " з “ клас в Първа езикова гимназия – Варна. Има извоювано първо място на национално съревнование по математическа филология. Изключително деятелен и артистичен младеж, който годишно взе участие в надпревари и състезания на учебно, общинско, национално и интернационално равнище. Лауреат е на интернационалните състезания и арт фестивали.

ІІ. " Ученик на годината " в региона на професионалната подготовка

Александрина Петрова – ученичка от Х клас в Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “, компетентност " Поп и джaз пеене “, с вокален възпитател Кремена Матева. Лауреат е първа степен за самостоятелно вокално осъществяване категория " Поп, джаз пеене “ на 8-ми Международен детско-юношески фестивал-конкурс " Свят, изкуство и море “. Заема второ място на VI Международен конкурс за вокална и инструментална музика " Звукът на времето “.

ІІІ. " Учител на годината " в региона на предучилищното обучение

Екатерина Спасова – старши преподавател в ДГ с яслена група № 39 " Приказка “ с шеф Анета Попова. Утвърден експерт, с потвърден принос в своята активност. Повече от 10 години интензивно работи и осъществя просветителни планове. През последната година взе участие в четири интернационалните плана. Има персонална заслуга и принос за отличаване на детската градина с влиятелния знак " еTwining учебно заведение за 2019 година “, която е единствената в община Варна просветителна институция,  отличена с този знак.

Тази година в четири от разделите няма номинации. Това са категориите " Учител на годината " в региона на: обслужващите звена, основното  и междинното обучение и професионалната подготовка.

ІV. " Колектив на годината " в региона на предучилищното обучение

Детска градина № 26 " Изворче “ с  директор  Анелия Бодичева. Детска градина с обичаи и престиж измежду варненската общност. Учителите са изявени експерти, а възпитаниците на ДГ " Изворче “ са участници в редица състезания, надпревари, фестивали и са носители на голям брой награди и оценки.

В сложната и комплицирана конюнктура на изключително състояние детската градина започва своя план " Детска градина в облака “, посредством който родителите получават достъп до облачна платформа, където споделят с учителите, получават поддръжка и препоръки за образуване на всекидневието на своите деца

V. " Колектив на годината " в региона на главното учебно обучение и обслужващите звена

ОУ " Св. св. Кирил и Методий “ – Варна с шеф Сияна Филипова. Училище с престиж, граден през годините, емблема за качество на образованието в гр. Варна. Отличните достижения на учениците, демонстрирани на националните външни оценения, на многочислените общински, регионални, национални изяви в региона на науката, изкуствата и спорта, са плод на целеустремения, методически изискан и градивен модел на преподаване, съвременно ръководство, както и на персоналната мотивация на всеки един преподавател. Колективът посредством резултатите на учениците и родителската задоволеност се е потвърдил като упорит и перспективен.

VІ.  " Колектив на годината " в региона на приблизително учебно обучение и обслужващи звена

Първа езикова гимназия с шеф Веселин Василев – знаково учебно заведение за гр. Варна. За своите 55 години се е утвърдила като водеща профилирана гимназия в България. Чрез новаторското ръководство и високата мотивация от страна на учителите гимназията приключват подготвени, обществено мислещи и изобретателни младежи, окуражени да се оправят както с конкуренцията на връстниците си по света, по този начин и да работят за превръщането на България в просперираща страна. Висококвалифицираните учители със своя гений и труд построяват характери и бъдещи водачи. Екип от способени педагози, които основават учебната политика, просвета, задача с фокус върху интелектуално формиращото образование.

Статут за премия " Варна “ в системата на предучилищното и учебното обучение

Всички постъпили оферти – https://varnacouncil.bg/nagrada-varna-2020-g/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР