Три кметства, две училища и една детска градина от община

...
Три кметства, две училища и една детска градина от община
Коментари Харесай

Мездра кандидатства с шест проекта в Националната кампания „За чиста околна среда - 2020”

Три кметства, две учебни заведения и една детска градина от община Мездра аплайват за финансиране с планове в годишния конкурс „ Обичам природата - и аз вземам участие “. Конкурсът се провежда от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) в границите на Националната акция „ За чиста околна среда - 2020 “. Кметство Игнатица е подало планово предложение за основаване на зона за отдих и спорт до новото футболно игрище в селото (с бюджет 9 362 лева.), Кметство Крета - за изработка на детска площадка в региона на оброка на Св. Георги (10 000 лева.), Кметство Люти брод - за възобновяване на детската площадка при моста на река Искър (10 000 лева.).
СУ „ Иван Вазов “ - Мездра кандидатства с план „ Еко класна стая за нас” (4 988 лева.), ПГ „ Алеко Константинов “ - с план „ Спорт и екология в професионалното образование” (4 999 лева.), а ДГ „ Слънчице “ - с план „ Обичам природата - и аз вземам участие “ (5 000 лева.).
В тазгодишното издание на състезанието „ Обичам природата - и аз вземам участие “ са подадени общо 1 833 планови оферти с бенефициенти общини, кметства, учебни заведения, детски градини и Центрове за поддръжка на личностното развитие/ Обединени детски комплекси. Кои от тях ще бъдат утвърдени за финансиране ще стане ясно до 16 април, когато ще бъдат оповестени класираните планове. Това ще стане на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на акцията „ За чиста околна среда “.
През 2019 година в община Мездра бяха осъществени два плана, финансирани със средства от състезанието „ Обичам природата - и аз вземам участие “: на Кметство Зверино - за създаване на зона за отдих в Долната махала в селото и на Кметство Царевец - за озеленяване и възобновяване на зона за отдих, през 2018 година на Община Мездра - за основаване на зона за отдих с самостоятелен детски ъгъл в с. Боденец, през 2017 година на Кметство Очин дол - за благоустрояване и изработка на ограда към ъгъл за отдих и спорт при Младежкия еко лагер, на Кметство Типченица - за създаване на спортна площадка и на ПГ „ Алеко Константинов “ - за „ кабинет за сервиране навън “, а през 2016 година на Кметство Горна Бешовица - за създаване на зелена зона за отдих и на Кметство Горна Кремена - за изработка на ъгъл за отдих.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР