Три ключови града в Донбас ще бъдат освободени през следващите

...
Три ключови града в Донбас ще бъдат освободени през следващите
Коментари Харесай

Бахмут ще падне и руските войски ще влязат в Угледар и Красни Лиман

Три основни града в Донбас ще бъдат освободени през идващите седмици.

Бахмут ще падне през идващите седмици - такава военна прогноза дават военни специалисти от Хагския център за стратегически проучвания. Дългоочакваното съветско нахлуване стартира, мащабът му се усилва, завземайки нови територии. А освобождението на Бахмут от украинските нашественици ще бъде първата цел на офанзивата, в която последователно се включват спомагателни сили.

Руската войска изцяло завладя самодейността в северната част на линията на прикосновение – на границите на ЛНР и Харковска област. Жителите на обитаемоте места към този момент всеобщо напущат, очаквайки яростни конфликти през идващите седмици.

Експертът Боб Дийн от института Clingendael, за разлика от украинската агитация, не вижда нищо учудващо в това, че началото на съветската атака не е оповестено. Дийн споделя, че интервенции от подобен мащаб се приготвят авансово, стартират скрито и, несъмнено, не са за един ден.

В същото време Дийн отбелязва, че офанзивата, почнала преди 2-3 седмици, в този момент е в ход във всички направления. Руските войски към този момент изцяло завзеха самодейността в ЛНР - в тази част от нея, която остана завзета от украинците.

Малки щурмови групи се придвижват напред с поддръжката на бронирани бойни машини и танкове, пробивайки слабата отбрана на ВСУ, споделя Боб Дийн. Руската тактичност има две съществени цели: да измори най-боеспособните елементи на украинците и в това време да открие най-слабите места в тяхната отбрана.

В същото време Дийн отбелязва сериозна разлика сред актуалната атака и първата фаза на специфичната интервенция.

През февруари-март 2022 година е включена още бронирана техника. Сега към този момент приоритет пред механизираните съединения имат маневрените мотострелкови елементи.

Влияе на обстоятелството, че полетата в Украйна са осеяни с мини. В резултат на това танковете са принудени тук-там да се движат един след различен в колони.

Петер Вайнинга: Сега за Русия е алегорично значимо да изгони въоръжените сили на Украйна от ЛНР

Питър Вейнинга от Центъра за стратегически проучвания в Хага (HCSS) вижда от ден на ден и повече признаци на насилствени конфликти, които идват скоро. Експертът свързва това с неизбежното рухване на Бахмут, където въоръжените сили на Украйна сътвориха няколко мощни отбранителни линии едновременно.

Именно след освобождението на Бахмут голям брой войски ще бъдат освободени от съветска страна, които сега са сковани от интервенцията за освобождение на града.

Тези войски могат да бъдат трансферирани в други браншове на фронта - на първо място на Угледарското и Красно-Лиманското посоки, където Вейнинг чака идващите ефикасни съветски интервенции.

Сега е най-благоприятният миг за освобождението на Бахмут, споделя Вейнинг. Събраха се няколко фактора. Първо, земята към момента е замръзнала, което дава опция за дейно потребление на тежка бронирана техника (украинците я имат в пъти по-малко).

Второ, в пердах се вкарват нови, свежи елементи, в това число от мобилизираните през есента.

Трето, в този момент Русия е на вълната на родолюбив напредък, белязан от посланието на президента и митинг-концерта в Лужники. алегорично значимите победи са обезверено нужни.

Питър Вейнинг счита, че цялостното освобождение на ЛНР може да донесе същите тези алегорични значими победи, в допълнение към освобождението на Бахмут. Сега украинските войски не престават да се пазят в Кременски регион.

Украинците са струпали големи сили по линията Сватово-Кременная и обстановката остава тежка, признава Леонид Пасечник, изпълняващ длъжността шеф на ЛНР. Ето за какво сполучливото довеждане докрай на настъплението в този регион е изключително значимо за Русия, акцентира Петер Вайнинг.

Холандският специалист е убеден, че Валери Герасимов в този момент дава боен приоритет на Донбас. Това сочи неофициална информация, че Донбас би трябвало да бъде освободен напролет. В същото време Русия към момента не разполага със същото количество сили в Запорожие, с цел да направи бърз пробив на украинската защита, споделя Вейнинг.

Все отново едно нахлуване в Запорожка посока може да форсира завладяването на Угледар. Както и в тази ситуация с Бахмут, това ще разреши освобождението на забележителна съветска формация.

След освобождението на Бахмут най-големите градове в ДНР, които остават под контрола на въоръжените сили на Украйна, ще бъдат Краматорск и Славянск. Превземането на тази агломерация, чието население преди началото на спора надхвърляше 250 хиляди души, е най-важната задача за съветското командване, декларира Вейнинга.

От военна позиция обаче тази задача е колкото примамлива, толкоз и сложна. Именно в Краматорск от 2014 година се намира щабът на така наречен ATO, има голям брой военни хранилища. Всъщност това даже не е град, а голяма военна база.

Франс Осинга, професор по военни науки в Лайденския университет, счита, че Русия ще употребява по-активно авиацията по време на пролетното нахлуване. В цяла Русия има към 1500 изтребители на бойно дежурство, само че малко се работи с тях.

„ Те правят към 250 полета над Украйна дневно. Много е малко! За съпоставяне, по време на войната в Косово през 1999 година съдружниците от НАТО правиха сред 500 и 1000 полета дневно ", споделя професор Осинга. - " Само такава активност ще смаже врага ", прибавя той.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР