Три килограма висококачествен кокаин са открити в хода на операцията,

...
Три килограма висококачествен кокаин са открити в хода на операцията,
Коментари Харесай

Удар! Откриха 3 килограма висококачествен кокаин при операция на ГДБОП /снимки/

Три кг първокачествен кокаин са открити в хода на интервенцията, извършена под наблюдението на Специализирана прокуратура; трима мъже са арестувани под стража, осведомят от Министерство на вътрешните работи.
Подробности за хода на следствието дадоха заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Георги Мойсев.
Работата по следствието траяла повече от 4 месеца. Служители на ГДБОП подхванали полицейски дейности по отношение на досъдебно произвеждане за закононарушение по член 321 вр. член 354А от Наказателен кодекс., а в хода на интервенцията, извършена на 26 май под наблюдението на Специализирана прокуратура в региона на Свиленград и Ботевград, е обезвредена проведена незаконна група, занимавала се с разпространяване и трафик на наркотични субстанции на територията на цялата страна. Акцията е осъществена след договорка с наркотични субстанции в землището на хасковското с. Левка. Задържани са трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са престъпно проявени и осъждани, единият е с чисто правосъдно минало. У тях са открити и конфискувани повече от три кг с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с доста високо качество. След задържането им, при последвалите дейности по следствието - претършуване и изземване на разнообразни адреси в Свиленград, с. Левка и Ботевград и персоналните обиски, са открити и конфискувани мобилни телефони, към 20 000 лв., електрона везна, преносим компютър, и други движимости, които имат отношение към случая. На трима от групата е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група и разпространяване на опиати и им е взета непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Тази поредна сполучлива взаимна реализация със Специализираната прокуратура е образец за чудесно междуинституционално взаимоотношение, означи старши комисар Стефан Джолев и благодари на наблюдаващия прокурор Георги Мойсев за оказаната процесуална поддръжка по време на следствието. Прокурор Мойсев оцени високо професионализма на чиновниците на ГДБОП, работили по случая и означи, че дейностите са осъществени в доста сложни условия.
Работата по документиране на незаконната активност на участниците в проведената незаконна група продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР