Три каруци, натоварени с общо 5 куб. м незаконно добити

...
Три каруци, натоварени с общо 5 куб. м незаконно добити
Коментари Харесай

Каруци с 5 куб. м незаконна дървесина задържаха горските стражари във Варненско

Три каруци, натоварени с общо 5 куб. м нелегално добити дърва за огрев, са арестувани при инспекции на горските стражари във Варненско.

Една от каруците е иззета на територията на ДГС „ Варна ”. Служителите на стопанството са съставили 4 акта за противозаконната сеч на 1 куб. м дървесина. От нарушителите е иззет и моторен трион.

При систематичната контролна активност в обсега на ДЛС „ Шерба ” е открит нерегламентиран рандеман на 3 куб. м дърва за огрев. Каруцата, с която е била превозена дървесината, е арестувана. Горските стражари са съставили 12 акта.

Трета каруца е иззета при обход на ДГС „ Цонево ”. Служителите на стопанството са съставили два акта за противозаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев.

Други два акта и един констативен протокол са формирани при инспекции в ДГС „ Суворово ”, където горските стражари са открили 0,5 куб. м нерегламентирано добита дървесина.

В резултат от интензивната контролна активност в Добричко са арестувани 8 куб. м дървесина, изсечена нелегално на територията на ДЛС „ Балчик ”. От формираните през миналата седмица общо 24 акта в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно дружество четири са за нерегламентирания рандеман на 1 куб. м дърва за огрев в обсега на ДГС „ Генерал Тошево ”.

В интервала от 6 до 12 март в горите, стопанисвани от СИДП, са осъществени 680 инспекции. 80 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 69 – на транспортни средства, 514 – на ловци, а 17 – на други физически лица. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР