Три капана дебнат в Гърция, предупреждава вестник „24 часа. Не

...
Три капана дебнат в Гърция, предупреждава вестник „24 часа. Не
Коментари Харесай

Акценти в пресата

Три клопката дебнат в Гърция, предизвестява вестник „ 24 часа. " Не качвайте на стоп, не носете гориво в туби, не къмпингувайте диво. Влиза се в пандиза! ", написа изданието на първата си страница.

Десетки хиляди българи и това лято са възнамерявали да пътуват със личен транспорт в южната ни съседка. Това обаче може да им коства доста нерви, пари за юристи и проблеми с управляващите, в случай че полицията откри, че возят имигранти. Глобата за погрешно паркиралите в южната ни съседка е 700 евро, като тя е съпроводена и с лишаване на шофьорската брошура за 20 дни, оповестява " Труд ". Според данни на Института за разбори и оценки в туризма, над 1 милион и 100 хиляди българи са пътували до Гърция през предходната година, като към 950 хиляди от тях са го създали за туризъм. Подобна статистика се чака и за тази година, оповестява „ Труд ".

Междувременно по време на двудневната си аудиенция в южната ни съседка президентът Румен Радев е призовал да бъдат издигнати нови гранични пунктове с южната ни съседка и да бъде доизградена инфраструктурата на съществуващите контролно-пропускателни пунктове. В Атина президентът е изтъкнал, че с изключение на туристите симптом за положителните съседски взаимоотношения са и увеличените гръцки вложения в България, написа „ 24 часа ".

Българите към този момент заплащат, с цел да държат парите си в банка ", осведоми „ Сега. Лихвите по депозити наближават нулата, а таксите изяждат и минималната рентабилност. Допълнителен резултат за обезценяването на парите на влог има и завърналата се инфлация. Парадоксално е обаче, че макар невиждано ниските лихви спестяванията в банките не престават да се усилват, написа вестникът.
Слагат завършек на безконечния дълг, написа в заглавие „ Телеграф ". Промени в Гражданскопроцесуалния кодекс плануват всички задължения, насъбрани до 2007 година, да бъдат занулени. В момента над 600 хиляди семейства имат задължения. Предложението се поддържа от Асоциацията на банките, Камара на частните правосъдни реализатори и Министерството на правораздаването, отбелязва „ Труд ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР